PATTY MAHER

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

Caminant cap al precipici.

Contemplativa.

Visió gris.

El descans del viatge.

La clau.

Conversa.

Nidificació.

La jungla verda.

La finestra.

El llarg camí de la vida.

 

Avui parlem d’una fotògrafa canadenca, Patty Maher, coneguda -i reconeguda- pel seu estil conceptual.

I això que no semblava que Maher anés per fotògrafa perquè el títol universitari que es va treure era de literatura anglesa. Així que més bé es diria en aquell moment que el seu futur immediat passaria per la literatura o la docència.

Però no. A partir del 2010 es va iniciar en la fotografia i es va fer notar ràpidament apareixen les seves obres en algunes revistes. Fins i tot va merèixer una entrevista per Yahoo Productions que li van fer per la sèrie The Weekly Flickr.

Les seves curioses imatges son el resultat d’una exploració d’escenaris tant naturals com urbans. A partir d’ells, i ben lluny del que és la simple fotografia que solament reflecteix una imatge, ens proposa una història que nosaltres des de la nostra subjectivitat haurem d’acabar. Son imatges amb diàleg amb l’espectador que es pregunta per la seva simbologia.

Les imatges, a més, trenquen clarament els límits que hi ha entre la vida real i un altre món d’aspecte espiritual. Es un món surreal i fantàstic banyat amb una llum que el transforma.

En quant als personatges que hi apareixen, sempre son dones que desprenen el mateix aire de misteri que el conjunt de la imatges. A més, mai ensenyen la seva cara perquè Maher no vol que l’espectador pugui entendre que és una història que només implica a una determinada dona, la de la fotografia, sinó que es tracta de qualsevol dona.

Naturalment, es pot entendre que aquest suggeriment de personatges sense rostre s’estén també a l’home, però Maher sempre s’ha estimat més representar dones.

La seva obra ha sigut reconeguda internacionalment amb premis com el de Px3 de París o el de Fotografia Internacional de Moscou.

Les seves suggerents fotografies han servit de coberta a més d’una dotzena de novel.les.

Així de somrient llueix Patty Maher. Un curiós contrast amb l’atmosfera de misteri que desprenen les seves fotografies.

El seu web és http://www.pattymaher.com/

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: