L’ANTIC BOCOI DEL GÒTIC

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

L’entrada del restaurant.

La primera cosa que ens crida l’atenció en entrar és aquest arc.

Després ens trobem amb aquesta paret. Son restes de la muralla romana de Barcelona.

Però la Història conviu amb elements bastant més moderns.

Detalls decoratius de les taules.

La barra sota l’arc.

Vista general.

 

A la part baixa del barri gòtic de Barcelona, al número 3 de la Baixada de Viladecols, ens trobem amb un restaurant amb encant: L’Antic Bocoi del Gòtic.

Es un local que té la garantia de que porta més de vint anys funcionant. Això diu molt de l’establiment tenint en compte la competència que hi ha a la zona.

A part de per el lògic interès gastronòmic d’un restaurant, El Bocoi té un interès afegit: la història de Barcelona que amaguen les seves parets.

En efecte, està ubicat en un antic edifici que conserva part de la muralla romana de la ciutat. Quants restaurants poden dir que les seves parets tenen dos mil anys d’història?

Per això i per la seva estètica es mereix també la visita doncs llueix una decoració que barreja elements rústics, moderns i, per descomptat, històrics.

En quant al vessant gastronòmic, aquí no trobarem plats d’allò que s’anomena “alta cuina” però sí que ofereix una molt bona cuina, senzilla, tradicional i ben preparada.

La gamma de productes que hi trobem és francament atractiva: un munt d’embotits catalans o ibèrics de Jabugo o formatges de petits productors, amanides originals amb ingredients variats com salmó, foie-gras, parmesà, ceps…, i coques de recapte amb farcits tant tradicionals com pebrot, albergínia i arengada o d’altres com camembert, gorgonzola, espàrrecs, rúcula o bolets, bacallà…

I per acabar, les postres artesanes que son també plats imprescindibles per la seva qualitat.

En conjunt, L’Antic Bocoi ofereix cuina casolana i de qualitat i a un preu molt raonable, i més tenint en compte la zona.

Un establiment recomanable, per això l’hem portat al nostre espai de Llocs amb encant.

 

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: