CHEMA MADOZ

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

Tocadisc.

Confosa en la natura.

Núvol atrapat.

Derramant-se.

Porta a la natura.

Contrast.

Còctel musical.

Porta a la cultura.

Metàfora.

 

Chema Madoz és un reconegut fotògraf espanyol que produeix obres en blanc i negre amb imatges extretes d’hàbils jocs d’imaginació. Dels fets més quotidians i aparentment irrellevants és capaç de crear una nova percepció de la realitat, paradoxal, absurda i també humorística.

Quan estava estudiant Història de l’Art a la Universitat Complutense de Madrid, ja simultanejava la carrera amb els estudis de fotografia que cursava al Centro de Enseñanza de la Imagen.

La seva primera exposició individual va tenir lloc a la Sociedad Fotográfica de Madrid l’any 1983, quan tenia vint-i-cinc d’edat. Seguirien d’altres com una que va tenir al Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía, el mateix any (1991) en el que va rebre el Premi Kodak.

L’editorial Art-Plus de Madrid va editar el 1995 la seva primera monografia, el llibre Chema Madoz (1985-1995) i tres anys després l’Editorial Mestizo A.C. de Múrcia li va publicar un llibre titulat Mixtos-Chema Madoz.

El 1999 el Centro de Arte Contemporaneo de Santiago de Compostela li va muntar una exposició dels treballs que havia realitzat entre els anys 1996 i 1997. I a finals d’aquell any el Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía li va dedicar una nova exposició individual “Objetos 1990-1999” que va ser la primera exposició retrospectiva que el museu feia d’un fotògraf espanyol viu.

L’any 2000 va rebre el Premi Nacional de Fotografia i aquell mateix any la Biennal de Houston Fotofest el va reconèixer com “Autor Destacat”.

L’obra de Madoz sobrepassa les fronteres espanyoles per arribar a països com els Estats Units, França o Japó, on va rebre el premi Higashikawa.

Sens dubte és tracta d’un peculiar fotògraf que tergiversa la imatge, la “somia” per agafar la càmera i fotografiar allò que ha imaginat. Es podria dir doncs que en certa mesura, Madoz fotografia les idees de la seva ment, és una fotografia oníricament humorista.

El fotògraf madrileny José María Rodríguez Muñoz, conegut con Chema Madoz.

El seu web és http://www.chemamadoz.com/

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: