SERGI MONSEGUR

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

Paleta de colors

Reflex.

Salt del riu del Molí. Estany de la Pera. Cerdanya.

Núvols.

Moviment.

Mar menuda. Tossa.

Llac de Plan.

Daurat natural.

Aparicions.

Paral.lelismes.

 

El fotògraf català Sergi Monsegur va començar a sentir l’afició  per la seva feina quan es va produir la popularització de les càmeres digitals a l’inici d’aquest segle.

Ell diu que es pensava que es cansaria aviat d’aquesta afició, però el cert és que molts anys després continua fent fotografies amb la il.lusió de qui agafa una càmera per primera vegada.

Aquest artista de Mollet del Vallès sempre ha sentit fascinació per la natura i per això intenta estar en contacte amb ella durant el temps lliure de que disposa.

La fotografia li permet capturar (immortalitzar diu ell) aquells llocs que s’han quedat gravats a la seva memòria. Es conscient de la importància que té la llum per la foto i com aquesta és capaç de canviar totalment un paisatge en pocs segons per, pocs segons després, fins i tot arribar a desaparèixer, de manera que el mateix indret pot tenir innombrables lectures d’acord amb aquesta llum.

Per això, dedicant-se al paisatge com ell fa, sap que totes les fotografies tenen un element màgic en comú en haver sigut preses o bé als primers minuts de l’alba o al capvespre, en aquell escàs marge de temps que ens dóna les millors possibilitats per obtenir una molt bona imatge.

Monsegur ha fet diverses exposicions i ha publicat un llibre, Racons de Catalunya, on a través del seu objectiu ens aproximem a la Catalunya més agresta.

Es tracta d’una visió apassionada dels espais catalans més coneguts, així com dels racons més íntims de la nostra geografia i a través de les seves pàgines queda ben reflectida la seva admiració per la natura.

El llibre és un recull de les fotografies que li han sigut més significatives durant anys, un petit resum dels llocs que més l’han fascinat i que van des de les Terres de l’Ebre fins a Queralbs, passant per la Serra del Cadí o el Montseny.

 

Sergi Monsegur. En el seu web podem trobar una bona mostra del seu interès per les imatges de la naturalesa: http://foto.monsegur.net/

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: