JUAN RODRIGUEZ

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

Egipte.

De la sèrie de retrats Fillos da terra.

De la sèrie Arquitectures.

De la sèrie Patagònia.

París.

Chicago.

De la sèrie All Things Must Pass.

José Saramago.

Berlín.

Formentera.

 

Heus aquí un fotògraf que és arquitecte de formació, el corunyès Juan Rodríguez.

Ja es va sentir atret per la fotografia als setze anys i des dels vint-i-quatre és la seva única dedicació. centrant-se encara que no únicament, en imatges vinculades a l’arquitectura, estil del que és un referent internacional.

Dins d’aquesta temàtica, és coeditor de la revista International Architecture Technical Magazine.

També ha fet nombrosos treballs de fotografia documental i a tocat temes de publicitat i moda.

En quan a la seva manera de fer, reflecteix un especial interès pel joc de la llum i la manera en que els objectes i les persones es poden transformar -juga amb difuminats i desenfocats- creant una nova realitat amb el joc d’ombres i llum. Alguna fotografia, amb els seus difuminats, gairebé es podria qualificar d’obra “impressionista”.

A la recerca d’imatges ha viatjat per Grècia, Itàlia, Països Baixos, França, Argèlia, Estats Units, Nepal, India, Finlàndia, Tailàndia, Japó, Rússia, Patagònia, Egipte… i, naturalment, Galícia.

Entre les moltes exposicions que ha celebrat, cal fer esment de Beyond Black al palau d’exposicions Kiosco Alfonso a La Corunya, Patagònia a l’institut Cervantes de Chicago, All Things Must Pass a la galeria Vidal Foto de Barcelona, Arquitectures a la Fundació Forum de Tarragona, La ciutat minut a minut que va tenir lloc en el marc de PHoto España a la sala d’exposicions del Ministeri de Foment de Madrid, entre d’altres.

Les seves obres formen part de les col.leccions de l’Institut Cervantes de Chicacgo, la Maison Européenne de la Photographie de París, el Museu Nacional d’Art de Catalunya de Barcelona, Sondra Gilman Collection de Nova York o la col.lecció  Encontros da Imagem de Braga, entre d’altres tant públiques com privades.

 

Un arquitecte que ha sigut reconegut per les seves fotografies, el gallec Juan Rodríguez.

El seu web és http://www.juanrodriguezphotography.com/inicio.htm

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: