NICOLAS LAVARENNE

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

Acròbata suspès.

Vista de més a prop.

Vista des de l’angle contrari.

En aquesta imatge s’aprecia el treball de la musculatura.

 

Nicolas Lavarenne va néixer a Chamalières, França el 1953. Va créixer a Niça inspirat per l’art que es feia al taller del seu pare que era pintor artístic.

Al començament de la dècada dels vuitanta i després d’haver estat temps buscant allò que el pogués interessar, es va anar familiaritzant amb l’escultura de fusta que treballaria alguns anys exercint d’artesà adornant mobles.

Va començar a realitzar acròbates suspesos i va ser una idea d’èxit doncs li va valdre la seva primera exposició en una galeria i aquella mateixa dècada li va significar el salt als Estats Units on exposaria a Nova York i Los Angeles. Ja s’havia guanyat un prestigi.

La dècada següent va donar un altre pas: comandes de peces monumentals per Anglaterra. I celebra una exposició a Dinamarca on el príncep Enric li compra una peça per instal.lar-la al mig d’un llac al parc del castell de Marselisborg. Les peces ja no són de fusta sinó de bronze.

No cal dir que ara és un artista consagrat a l’escena internacional, amb èxit entre un públic que queda sorprès per les seves escultures impactants.

Les seves són obres realistes que busquen reflectir les actituds del cos humà. Es tracta de representar un instant de perfecte equilibri, sent les musculatures treballades minuciosament, gairebé per retre homenatge a la potència i gràcia del cos.

De lluny l’espectador aprecia cossos impetuosos en equilibri que retallen els espais i envaeixen els llocs que ocupen amb les seves línies clàssiques i els seus moviments. Quan l’espectador s’aproxima es troba amb una figura de músculs en tensió i amb un treball d’una absoluta precisió.

Hi ha una constant en l’obra de Lavarenne: el desafiament a les lleis de la gravetat.

Les imatges de l’escultura que, com a exemple, encapçalen aquesta ressenya, van ser preses a la cuitat d’Antibes.

En aquest vídeo en podem veure més:

 

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: