RAMON MANENT

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

El Gran Canal de Venècia.

Laia, l’arquera. Mataró.

Palau Güell.

Joan Rebull. Repòs. Palau Maricel, Sitges.

Puig i Cadafalch.

Palau Güell.

Museus Vaticans.

Mercat del Born. 1970.

Casa de les Punxes.

Cadaqués.

Can Serra, Museu de Mataró.

Posta de sol a Montserrat.

 

En aquestes pàgines hem parlat d’un munt de fotògrafs. Avui ho fem d’un que està especialitzat en art i arquitectura catalanes durant els períodes romànic i gòtic, i molt especialment el Modernisme. Es tracta del mataroní Ramon Manent.

Per descomptat, ha conreat la fotografia en molts vessants, però la seva obra destaca sobre tot en dos d’ells: el reportatge antropològic amb retrats i escenes de la vida quotidiana de la que ha pres com escenari diversos espais des dels gratacels de Manhattan fins a la Grècia clàssica, i la fotografia d’art, com no podia ser d’una altra manera pel que s’ha dit abans sobre la seva especialització.

Un element destacat en les seves imatges és la gran sensibilitat que es denota en la captació de l’objecte, la llum i l’espai.

Donada la seva especialització en art, història i geografia, és tot un referent d’imatges d’art de Catalunya, compost per més de tres-centes mil fotografies realitzades de forma creativa; són molt més que simples fotos.

Es per aquest motiu que ha col.laborat en un gran nombre de publicacions com la Gran Enciclopèdia Catalana, la Història de Catalunya (Ed. Salvat) o la Història de l’art català.

També ha intervingut en diverses publicacions de caràcter artístic, cultural i social amb, per exemple, llibres monogràfics com El Palau Güell que va publicar la Diputació de Barcelona el 1990 o La Pedrera. Gaudí y su obra, editat per Fundació Caixa Catalunya el 1998.

Precisament, durant els últims períodes, destaquen les imatges sobre Gaudí de les que Manent ha sabut posar de relleu els colors, les formes i textures.

El mataroní Ramon Manent és tot un referent en la fotografia vinculada a l’art.

El seu web és http://www.photos-art.com/

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: