ROSITA DELFINO

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

Quimera.

Sense màscara.

Etèria.

Visions.

Misteri.

Síndrome de descreguda.

Metamorfosi.

L’altre costat.

Reflexió.

 

Itàlia és país de magnífiques fotògrafes. En aquest bloc ja hem parlat més d’una vegada de Margherita Vitagliano. Avui ho fem de Rosita Delfino.

Es sorprenent el món d’imatges que aquesta fotògrafa d’Ugento ens ofereix: es tracta d’un diàleg entre la realitat i allò que sols és imaginari conjugant les dues dimensions.

I és també una dimensió femenina on el cos no sembla estar lligat ni a l’espai ni al temps sinó que s’obre a un context oníric.

Delfino va començar a interessar-se per la fotografia fa una dècada i des del primer moment li va cridar l’atenció el poder emocional de la imatge en la comunicació i la capacitat que té per evocar idees, sensacions i els estats més íntims de l’ànima.

Per ella, la fotografia és un recurs que possibilita que les imatges millorin les paraules i es converteixin en mitjans d’expressió del nostre món interior a través del filtre dels nostres ulls que tenen la capacitat de poder canviar la realitat, de tenir una percepció d’ella diferent. Les imatges poden transformar la realitat objectiva per convertir-la en una nova creació que faci aflorar el nostre món més secret.

Rosita Delfino fa seva una frase de la fotògrafa nord-americana Francesca Woodman qui deia que et pots emocionar contemplant una imatge però mai podràs saber el que pot haver rere d’ella.

A Delfino se la coneix més pels seus projectes que no per fotografies individuals.

No cal dir que ha rebut diversos reconeixements entre premis, mencions i medalles.

 

Aquesta és Rosita Delfino.

Crear una imatge no és una feina ràpida per ella doncs les treballa molt abans de disparar la càmera. A vegades aquestes imatges son un reflex del seu estat d’ànim.

El seu web és https://www.rositadelfino.it/

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: