L’ATELIER BARCELONA

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

L’entrada de L’Atelier Barcelona.

El local és diàfan.

La disposició dels productes.

Més exemples.

Modern i funcional.

No en qualsevol local trobarem un lavabo com aquest.

 

Aquí hem parlat més d’una vegada de l’escola de pastisseria Hoffman. Doncs avui parlem, entre d’altres coses, de qui va ser durant dues dècades el seu cap d’estudis: Eric Ortuño.

I el motiu és perquè s’ha associat amb una altra cap pastissera, Ximena Pastor, que portava tres anys elaborant postres en els restaurants d’Albert Adrià. De la unió professional d’Ortuño i Pastor ha sorgit L’Atelier Barcelona, un centre que combina obrador, aules de formació, pastisseria i zona de degustació.

Tot això junt, en un espai d’uns mil metres quadrats al número 140 bis del carrer Viladomat.

No cal dir que allí els amants de la pastisseria poden trobar propostes inconfusibles amb aquell puntet de creativitat i de sorpresa que caracteritza a Eric Ortuño.

Els productes estan en una constant renovació, hi trobarem novetats setmanals i també productes efímers d’existència ben curta, un sol dia. Podríem dir allò de què en la varietat està el gust: productes individuals, pastissos creatius, brioixeria, pastes de te, cakes, melmelades amb toc particular, xocolates…

No cal dir que la qualitat dels ingredients és la nota distintiva d’aquesta pastisseria perquè adquireix als millors proveïdors les matèries primeres: mantega, fruits secs, xocolata, espècies, farines…

El resultat és una pastisseria molt fresca i una brioixeria feta a diari i cuita diverses vegades al dia perquè sempre estigui a punt pel client.

Però com dèiem, a L’Atelier Barcelona no solament es pot comprar sinó que també es pot aprendre: disposa d’una aula formativa per quaranta persones on s’imparteixen monogràfics, classes teòriques i master class a càrrec d’experts com el mateix Ortuño.

A més, té dues aules pràctiques per vint persones on es poden aprendre els mètodes d’aquest Atelier amb equips d’última tecnologia.

I productes i serveis al marge, què dir del local? Doncs que és un dels més atractius d’aquesta zona de l’Eixample i que ja per sí sol mereix la visita, encara que és difícil entrar i solament limitar-se a mirar. Sens dubte, una magnífica feina la realitzada per l’estudi Ideo Arquitectura dirigit per Virginia del Barco.

L’Atelier Barcelona va obrir fa poques setmanes. Benvingut!

De França és Eric Ortuño i de Costa Rica Ximena Pastor, socis fundadors de L’Atelier Barcelona, una molt interessant proposta pastissera.

El seu web és https://latelierbarcelona.com/

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: