GUSTAVO MINAS

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

Transparències. 

Cubà “decapitat”.

Marxant-se sota la pluja.

Londres.

Religió a Vizinhos, Minas Gerais. 

Joc de llum i ombra.

Camins creuats.

Reflex.

Tall de carretera.

 

Al brasiler Gustavo Minas l’afició per la fotografia li ve des que era un nen. A l’escola era ell qui prenia les fotografies de les festes que es poguessin muntar.

Quan va créixer, es va graduar en periodisme a la  Universidade Estadual de Londrina, on sempre s’encarregava de les fotos per als diaris universitaris.

Abans d’aconseguir una feina, va marxar a Londres on va treballar com cambrer durant un any; quan va tornar a Brasil va obtenir una feina com reporter en un diari de São Paulo escrivint sobre economia i treball.

No li va agradar provar el periodisme: moltes hores, avorrits torns de cap de setmana… així que va provar la fotografia. Es va comprar la seva primera reflex i va estudiar durant un any amb Carlos Moreira, un mestre brasiler de la fotografia que venia immortalitzant la ciutat de São Paulo des del anys seixanta (i ens trobem a l’any 2009).

Moreira parlava -a part de sobre la seva filosofia per la fotografia-, del plaer de caminar, de perdre’s pels carrers i observar la gent, cosa que va influenciar a Minas a qui també va agradar la idea de fer solament alguna cosa per complaure’s i no com la majoria de la gent, molt més esclava de la seva feina. Es per aquest motiu que Minas ha practicat la fotografia de carrer en totes les ciutats on ha viscut; amb aquest esperit heretat de Moreira surt al carrer gairebé a diari i ben d’hora perquè busca la llum de les primeres hores del dia -encara que no únicament-.

Ha participat en diverses exposicions individuals i col.lectives obtenint nombrosos premis com Commended Photographer als Sony World Photography Awards de 2018,  1er en categoria “El Futur de les ciutats” al POY Latam de 2017, 1er lloc amb l’assaig “O Parto” en el Prix Photo Web Aliança Francesa de 2017, guanyador del concurs Life Framer: Street Life, i el 2on lloc als International Street Photography Awards de 2013.

 

Gustavo Gómes és conegut com Gustavo Minas perquè va néixer a l’estat de Minas Gerais -concretament a Cássia-. Actualment resideix a Brasilia.

A part de ser conegut per la seva fotografia de carrer, ha format part de diversos col.lectius com SelvaSP, Vivo i Flanares.

El seu web és https://www.gustavominas.com/

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: