LUPE DE LA VALLINA

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

Alba Escartín.

Torre Eiffel.

Maya.

El metro de París a la nit.

Elena Ballesteros.

María Teresa Fernández de la Vega a Tanzània.

Ana Benita.

Lilian Tintori.

Galeries Lafayette.

 

La madrilenya Guadalupe de la Vallina (més coneguda com Lupe de la Vallina) és una fotògrafa freelance especialitzada en retrats i viatges.

Des de petita Lupe sabia que la seva vida havia de girar entorn de l’art. Aviat va descobrir la fotografia i va decidir estudiar Comunicació Audiovisual a la Universitat Francisco de Vitoria de Madrid.

Es va graduar el 2006 quan tenia vint-i-tres anys però va haver de treballar en ocupacions que no la satisfeien, així que va col.laborar en una ONG que li va encarregar que els portés el compte de twitter. Abans va provar a crear-se un de personal i com que s’havia d’incloure l’enllaç d’una web, va posar el del seu perfil a Flickr on tenia les fotografies dels seus viatges. La revista JotDown va veure les imatges i la va contactar fent-li el que seria el seu primer encàrrec com fotògrafa a l’entrevista al periodista d’escacs Leontxo Garcia que es va publicar el 2011.

Es així com va descobrir que les seves fotos podien ser un mitjà per guanyar-se la vida. I dit i fet, mica en mica es va anar fent una habitual de publicacions com JotDown, El País Semanal o Yo Dona. També ha publicat en mitjans internacionals com Le Monde, Vanity Fair, GQ Italia, Sportweek, Magazine Fashion&Arts, Travel&Leisure i Life&Style i ha fet campanyes per Repsol, Huawei, Vocento…

Ha retratat un munt de personatges coneguts: Xabi Alonso, Ana Pastor, José Ignacio Wert, Chema Madoz, John Dickie, Arbeloa, Viggo Mortensen, Pedro Sánchez, Toni Servillo, Ancelotti, Andrés Tapiello, Teresa Sapey…

Fotografia molt en blanc i negre, no solament perquè li ho han demanat sinó també perquè com que son colors més bàsics, considera que li donen més joc. Òbviament, en les seves fotografies de viatges, el color no pot faltar.

També té la seva faceta docent impartint cursos i seminaris.

 

Lupe de la Vallina diu que quan fotografia homes es troba en que ells volen semblar carismàtics sense preocupar-se massa per les arrugues que puguin tenir. En quant a les dones, ha notat el desig de sortir físicament perfectes com a conseqüència de la pressió social.

El seu web és https://lupedelavallina.com/

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: