LETICIA REIG

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

Comunió.

Blancaneu.

Mirada.

Esperança.

L’home blanc.

Tres rialles.

Sorpresa.

Somriure rere una finestra.

 

La fotògrafa Leticia Reig és de València. Allí és on desenvolupa la seva passió per l’art.

El dibuix i la pintura la captiven, es nota en les seves imatges per la forma de la seva fotografia i en la manera de mirar.

El 2007 es forma com tècnic superior en imatge i realitza un master en disseny gràfic. Els tres anys següents treballa en un estudi com assistenta de fotografia i més tard com fotògrafa fins que el 2012 decideix iniciar la seva carrera professional com fotògrafa freelance.

A través de la fotografia experimenta la seva forma de concebre l’art en el que uneix la seva visió pictòrica amb la passió per la fotografia. Crea imatges a les que dota de energia i màgia amb els personatges que retrata sobresortint d’uns atractius fons de caràcter teatral que els reforcen; són treballs que complementa amb els seus coneixements de disseny gràfic que ajuden a obtenir unes atmosferes molt especials.

Reig ha unificat en la seva obra la fotografia social (bodes, comunions…) amb el seu treball més personal de manera que imatges que podrien ser considerades com tòpiques es converteixen en tota una fotografia artística que fins i tot guanya premis. Per exemple, es va emportar el premi 2018 de Family Time en la categoria comunió, foto que podem veure a l’encapçalament.

Ella entén la fotografia “com una manera de compondre, modelar i acolorir la llum per aportar ficció o bé per retornar-nos aquella part de l’ànima que a causa de la quotidianitat la mirada ja no ens mostra. La fotografia creativa em concedeix la llibertat de veure allò que vull, allò que sento o allò que necessito que altres vegin. Jocs entre una suposada realitat i la seva percepció. Fotografies apuntant a l’ànima o a través de la força de l’expressió, del llenguatge corporal i de la psicologia. La inspiració pròpia, la que surt de dins. Acostumar la mirada a intuir l’instant decisiu, veure’l arribar, adornar-lo de tècnica i capturar-lo per transformar-lo en etern. Tot això i alguna cosa més és el que m’aporta la fotografia creativa o la fotografia que em fa sentir lliure.” Certament, tota una declaració de principis.

El 2013 va ser seleccionada per Google per presentar junt amb d’altres quaranta-quatre artistes de tot el món el projecte Google Open Gallery. I com apuntàvem abans, ha rebut el premi al millor fotògraf de comunions (i també el de millor fotògraf de nens) atorgats per Babyf.

 

Leticia Reig Aragonés a més de fotògrafa és socia fundadora d’Artevalencia, associació per al foment de l’art i els artistes de la Comunitat Valenciana.

El web de Letícia Reig és http://leticiareig.com/

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: