MARIA TUDELA

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

Solitaris.

Iniciant la marxa.

Pluja i mirall.

La platja.

Gronxador sobre la ciutat.

Pluja.

El que queda.

 

La fotògrafa de Lorca Maria Tudela ens ofereix unes interessants imatges de to oníric i un punt melancòlic amb una tècnica que no vol seguir ninguna norma específica.

Ella és rotunda en aquest aspecte: “La fotografia no té regles, el que compta és el resultat sense importar com s’ha obtingut”.

En les seves fotos, els personatges -sempre anònims, mai se’ls veu la cara-, els objectes o els paisatges es distancien de la realitat per entrar en un un món poèticament evanescent.

El seu objectiu és provocar sensacions que ens estimulin la imaginació. Ho fa transformant la realitat d’allò que ha fotografiat, jugant amb les textures i difuminant, utilitzant bàsicament el blanc i negre, de manera que el resultat en alguns casos sembla transportar-nos a una altra època.

Les imatges reflecteixen quotidianitat, actituds humanes o la vida en general des d’un desenfocament buscat per separar-se el just de la realitat, solament per transformar-la. Per això Tudela qualifica les seves fotografies d’imperfectes, encara que és una sensació provocada.

Va absolutament per lliure, altera les regles fotogràfiques “acadèmiques”, no segueix ninguna norma específica i solament pretén com a resultat final del procés, una imatge dotada de vida, encara que en alguns casos sembli vida somiada.

 

Maria Tudela Bermúdez busca en les seves fotos allunyar-se de la realitat però sense separar-se d’ella. Ens ofereix imatges que insinuen una història, la resta ho deixa per l’espectador.

A part de fotògrafa és infermera. Pot ser per això està acostumada a tractar continuadament gent que arriba i marxa, anònima. En les seves fotografies tots els personatges ho són.

El seu web és https://www.mariatudela.net/

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: