ISA MARCELLI

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

La cobertura de Lea.

Etèria.

Entre flors.

Boires.

Tres fulles.

Maillol.

La mirada d’Alice.

 

Isa Marcelli té un cognom que pot donar a entendre que és italiana però, és francesa i nascuda a Constantina, Algèria. Això era al 1958.

Però solament quatre anys va estar-s’hi al país nord-africà perquè la guerra algeriana va fer que ella i la seva família tornessin a França.

Des de jove, Isa va tenir inquietuds artístiques però la seva família tenia pensats altres camins per ella i no aprovaven que es dediqués a fer estudis artístics, així que va haver d’aprendre pel seu compte.

Marcelli ha tocat diversos camps: ha compost cançons, ha cantat, s’ha dedicat al disseny i la decoració i a partir del 2008 es va encaminar cap a la fotografia, evidentment de manera autodidacta. Es per aquesta disciplina per la que és coneguda.

Practica una fotografia que resulta poètica, inquietant i sensual. La delicadesa, la intimitat i la serenor són elements que sovint hi trobem. També algunes imatges deixen anar un lleuger toc que ens transporta a la fotografia pictorialista encara que cronològicament, per descomptat, no té ninguna relació.

Les imatges reflecteixen principalment escenes íntimes en les que les persones, especialment les dones joves, són les protagonistes. Aquest és un fet que ve de la seva pròpia experiència doncs ha reconegut que per ella aquella època de la vida va ser dura, així que les fotografies són un intent de recuperar un ideal d’adolescència que ella va perdre.

Les seves imatges han aparegut en portades de llibres i ha fet nombroses exposicions. També ha rebut premis com el CAFéFOTO i la medalla de plata del Prix de la Photographie de Paris en la categoria de nus.

 

Isa Marcelli diu que no troba que la felicitat sigui molt fotogènica, així que demana als seus models que posin sense emocions. Es per això que a vegades els personatges poden semblar trists o somiadors.

El seu web és http://isamarcelli.com/es/accueil.html

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: