MAURICE TABARD

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

Per escalar.

Observació.

L’arbre de la vida.

La pissarra.

Juxtaposició.

Arrelament.

La senyora Hubbel.

 

Maurice Tabard (1897 – 1984) va néixer a Lió, França, en el si d’una família de diners perquè el seu pare regentava una indústria de seda.

Amb disset anys va emigrar amb la família als Estats Units on va estudiar disseny industrial pels matins, per seguir les passes professionals del seu pare, i art, especialment pintura, per les tardes, fins que es va interessar per la fotografia a l’edat de dinou anys.

Així que posteriorment es va posar a estudiar específicament fotografia i entre 1922 i 1928 va treballar en diversos estudis de retrat en vàries ciutats: Baltimore, Maryland i Washington capital.

Va tornar a França, a París, per treballar com fotògraf de moda però es va trobar amb Man Ray amb qui va fer bona amistat i va començar a experimentar amb noves tècniques. La influència del fotògraf surrealista nord-americà es nota en l’obra de Tabard d’aquella època: exposicions dobles, sobreimpressions, solarització… a més, també es va fer amic de René Magritte i de l’escriptor Philippe Soupault, noms igualment vinculats al moviment surrealista.

En línia amb aquest corrent, les seves imatges de doble exposició sobresurten com complexos texts fotogràfics on juga amb la juxtaposició de formes.

També va fer fotografia de moda per diverses publicacions com Vu, Arts et Métiers Graphiques, L’Art Vivant, Photographie i Jardin des Modes. Però la invasió nazi va provocar la pèrdua de gairebé la totalitat dels seus negatius.

Després de la guerra va deixar les pràctiques experimentals per dedicar-se fonamentalment a la fotografia de moda.

El 1952 es va instal·lar de nou a Nova York però al cap d’un temps va tornar a Paris per treballar com fotògraf freelance. Ja no es bellugaria de França fins que es va retirar el 1980.

Tabard ens ha quedat com un molt interessant fotògraf surrealista, aquesta va ser l’època en la que ha deixat més petjada.

 

Maurice Tabard, un interessant fotògraf de moda i de composicions surrealistes.

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: