HADI KARIMI

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

Freddie Mercury.

Clara Schumann.

David Bowie.

Frédéric Chopin.

Audrey Hepburn.

Franz Liszt.

 

La creativitat no té límits. Si a això afegim les cada vegada més completes i sofisticades eines de què es disposen, com els programes d’edició digital, el resultat són treballs com els que aquí veiem de Hadi Karimi.

Karimi és un artista gràfic iranià que realitza espectaculars escultures digitals de mites de la cultura popular.

Veure una escultura d’ell és gairebé com veure un fantasma -especialment si es tracta d’algun personatge de quant encara no s’havia inventat ni la fotografia ni el cine en colors- perquè els seus retrats són tan realistes que semblen de carn i os. Va començar la carrera amb la pintura digital però quan va descobrir les possibilitats del 3D va tenir clar cap a on havia d’anar la seva feina.

I ens sorprèn amb elaborades reconstruccions de la cara de cèlebres personatges com Franz Schubert, Frédéric Chopin o Franz Liszt. Partint de litografies originals, la seva acurada feina ens torna la imatge d’aquests artistes amb una vitalitat sorprenent en tres dimensions.

Abans de “reconstruir” aquests compositors, ja havia fet aquesta feina amb d’altres artistes com Freddie Mercury, Louis Armstrong i Audrey Hepburn. A diferència d’aquests últims i d’altres més recents, Michael Jackson o Amy Winehouse, el repte per donar vida al rostre d’aquests compositors del segle XIX ha sigut molt més gran perquè existeix un número molt limitat d’originals que puguin servir de base, sovint litografies en deficient estat de conservació.

Karimi utilitza programes com ZBrush, Cinema 4D, Photoshop i After Effects per donar la impressió de què ha tornat a la vida a llegendes com Freddy Mercury i altres. Cada escultura comença amb un esbós en ZBrush i a partir d’aquí s’inicia un treball meticulós pixel a pixel.

La fidelitat dels rostres escollits és molt important, tot el món a vist dotzenes de fotografies de Kurt Cobain o Amy Winehouse i per això és imprescindible aproximar-s’hi tant com sigui possible a la realitat.

El seu treball va donar un pas més enllà quan va decidir immortalitzar als compositors clàssics abans esmentats; com dèiem, la informació visual era molt més escassa de la que podia disposar d’artistes actuals però els resultats són igualment notables.

En les seves xarxes socials, Karimi acostuma a penjar un vídeo amb el seu procés de treball, moltes vegades acompanyat amb música de l’artista en qüestió.

 

Aquest és Hadi Karimi. Diu que Rembrandt l’inspira especialment per les expressions facials de les seves pintures i les tècniques d’il·luminació que emprava. Sobre aquest pintor neerlandès, opina que “va capturar literalment l’ànima de les persones”.

El seu web és https://hadikarimi.com/

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: