CELLER DE GELIDA

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

L’entrada del Celler de Gelida.

El Celler és tot un santuari dels bons vins.

Aquest és el primer pis.

L’entrada vista des del primer pis.

Una mostra de la diversa oferta.

Per prestatgeries que no quedi, l’espai està ben aprofitat.

 

Al número 65 del carrer Vallespir es troba una de les tendes més antigues de Barcelona: el Celler de Gelida.

Fundada l’any 1895, ha esdevingut un dels negocis de vi més prestigiosos de la ciutat. Són ja cent vint-i-cinc anys d’història que comprèn cinc generacions de la família Falgueras.

Els rebesavis Falgueras, els que van obrir la botiga, eren un matrimoni de Gelida. Ell era forner i treballava al costat d’aquest local, mentre ella venia vi i verdura en aquesta centenària tenda. Amb els anys, la botiga es va anar fent un nom al barri de Sants i s’hi servien un munt de vermuts.

El negoci va donar un salt important quan va passar de vendre vi a granel a convertir-se en una botiga especialitzada. Antoni Falgueras (la quarta generació) va fer la volta al món per veure si la botiga especialitzada podia tenir futur a Barcelona i va constatar que sí perquè a tot arreu en va trobar.

Així que dit i fet: va deixar el vi a granel perquè a més, a cavall entre els anys setanta i vuitanta hi havia molta competència, i es va centrar en la venda de vins i licors en ampolla. La varietat en l’oferta i el tracte personalitzat van aportar no solament popularitat sinó també prestigi a la tenda.

Ja no era una qüestió de quantitat sinó de qualitat, i Antoni Falgueras va crear una aliança amb marques i cellers que volien formar una cultura vinícola al país. Així que ell va ser un dels primers en professionalitzar el coneixement del vi a Catalunya i Espanya.

A més, el Celler ha sigut pioner en la utilització de les noves tecnologies, tant per la venda online com per a la difusió i promoció del negoci. A hores d’ara està oferint una selecció que es troba entorn de les 5.000 referències de vins de tot el món i més de 100 anyades de vins i destil·lats, així com una àmplia oferta de cerveses i complements gastronòmics.

Davant del comerç la família Falgueras és propietària d’una sala dedicada a la presentació de marques, formació d’empreses, reunions professionals, tasts i maridatges.

Addicionalment, disposen d’una biblioteca única a Barcelona amb més de cinc-cents llibres sobre viticultura i enologia.

En l’actualitat, el Celler de Gelida està ja gestionat per la cinquena generació composta per Ferrán i Meritxell Falgueras. Farrán és el director i responsable de compres, mentre que Meritxell, és sommelier i una molt bona comunicadora a través de les xarxes socials.

 

Ferran i Meritxell Falgueras al costat dels seus pares, Antoni Falgueras i Maria Febrer.

El web del celler és http://cellerdegelida.net/ca/

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: