ALISA SIBIRSKAYA

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

I aleshores una cosa va portar a l’altra.

Acta diürna.

Eva i roig.

Bodegó.

Cleòpatra.

Sèrie Tempus.

Narcís.

 

Alisa Sibirskaya és una fotògrafa nascuda a Krasnoyarsk, Rússia.

Fa uns anys va decidir canviar la seva Sibèria natal per Catalunya, de manera que ja fa un lustre que viu a Barcelona.

Era evident que des de jove estava interessada pel món de l’art però no semblava que acabés decidint-se per la fotografia perquè va començar estudiant a l’Acadèmia Estatal de Música i Teatre de Krasnoyarsk, però a Catalunya va donar el pas definitiu graduant-se a l’Institut d’Estudis Fotogràfics.

Té una manera molt particular de definir la fotografia perquè per ella és com una llanterna, és l’art de trobar i plasmar la llum, una manera de reflectir la realitat que l’envolta.

Es nota que va estudiar en una acadèmia de teatre per com estructura les imatges que pren, a vegades semblen més quadres que no fotografies, quadres antics o fotografies pictorialistes acolorides, segons es miri.

També es nota la seva cura a l’hora de tractar la llum i l’ombra, es com si absorbís les idees d’antics pintors per transformar-les en fotografies. De fet, alguna podria passar per ser una imatge de l’Edat d’Or dels Països Baixos, per l’estil i la temàtica, encara que toca molts altres temes, alguns relatius a la mitologia i d’altres a la cultura siberiana.

Diu Alisa Sibirskaya que per ella les fotografies que fa són una mena de diari íntim perquè més enllà de la primera impressió visual, darrere hi ha temes que li són molt propers, però cal interpretar, esclar.

De fet, afirma que l’art li resulta sorprenent perquè és una mena de codi universal que es pot desxifrar de mil maneres, i no pretén que la gent entengui la seva fotografia tal com la compren o la sent ella perquè cada persona té la seva pròpia percepció en funció del bagatge personal de cada un (cultural, professional, social, emocional …).

Recentment, Sibirskaya ha celebrat una exposició a la galeria Valid Foto, de Barcelona. Segur que a aquesta jove creadora li seguiran moltes més.

 

Aquest és un autoretrat d’Alisa Sibirskaya.

El seu Instagram és https://www.instagram.com/alisasibirskaya/

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: