THOMAS HAWK

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

Capvespre al Mississippi.

Sèrie Detroit abandonada.

Oda a Cartier-Bresson.

París, de la sèrie Nits de neó.

A la jungla.

Contrallum.

Escala.

 

Parlem d’un cas ben peculiar. Es tracta de Thomas Hawk qui als set anys ja estava fent fotografies, i ara que té esposa i quatre fills continua fent-les.

Això per sí mateix no és curiós més enllà de refermar la seva passió per la fotografia; el que és curiós és que no viu de fer fotos i té una feina que res té a veure amb el món fotogràfic per poder pagar un préstec i mantenir la família.

I per si això no fos poc, s’ha marcat un objectiu fotogràfic: fer un milió de fotografies i publicar-les abans de morir.

Certament no és fàcil perquè amb una feina a jornada completa, una família per mantenir i amb la que se suposa que ha de tenir un mínim de relació durant el dia, pretendre compatibilitzar-ho amb la feinada d’un milió de fotos, sembla una tasca gegantina. No cal dir que Thomas Hawk és una persona hiperactiva.

I és que fer fotografies com déu mana -ell és una persona obsessiva en tot el que fa- comporta explorar, documentar, repetir imatges… Hawk ho diu clarament, per ell la fotografia es converteix en una mena d’hiperactivitat, això sí, ordenada, i sembla que fins ara portable.

Quan era jove va decidir publicar mig milió de fotografies durant la seva vida, però uns mesos després es va adonar de què aquest mig milió potser no era suficient, així que va decidir pujar a un milió. I no és una xifra aleatòria, té la seva lògica: Hawk diu que aquest milió l’obliga a dedicar una important part de la seva vida a crear art, que és un objectiu prou atractiu.

A vegades s’hi veu com una mena de fàbrica de fotografia, de manera que contempla les imatges fetes com la matèria primera per projectes que es podrien desenvolupar més endavant.

El cert és que ja ha fet diverses sèries amb imatges molt treballades i variades doncs en tenim tant fotografies en blanc i negre com d’altres amb atractius colors, contrallums, geomètriques…

Com que són imatges que criden l’atenció i les va començar a publicar a internet amb accés gratuït, ràpidament Hawk es va popularitzar -és el que pretenia amb la gratuïtat- i ara ja cobra per descarregar algunes imatges. També compta amb algunes galeries que publiciten la seva obra, cosa que vol dir que està en la bona direcció. Ara bé, Thomas Hawk -que és un nom artístic, no el real- no vol haver de dependre del que guanyi amb la fotografia, no vol ser un fotògraf professional perquè, diu, a vegades han de fotografiar coses que realment no els interessen, mentre que ell vol obtenir solament aquelles imatges que l’apassionin, sense ninguna pressió econòmica. Sembla que en aquest aspecte també està ben encarat perquè es guanya dignament la vida com assessor financer, professió que també li encanta.

 

Thomas Hawk, sempre que pot rere la càmera.

El seu web és https://thomashawk.com/

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: