ANTIGONE KOURAKOU

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

De la sèrie Petites històries sobre el manierisme.

De la sèrie Petites històries sobre la pèrdua.

De la sèrie Petites històries sobre els somnis.

De la sèrie Petites històries sobre el dia a dia.

De la sèrie El teatre en un vagó de tren.

De la sèrie Petites històries sobre el desig.

De la sèrie Hipòtesi.

 

Antigone Kourakou és una fotògrafa grega que s’està donant a conèixer en el panorama internacional.

La vocació per l’art no la va vehicular inicialment per la fotografia sinó com conservadora i restauradora, activitat que continua desenvolupant a Atenes i, al mateix temps, fa mosaics havent participat en aquesta disciplina en diverses exposicions.

Amb la fotografia es va començar a relacionar el 1998 quan tenia dinou anys i encara estava estudiant restauració i conservació artística. Li van agradar les possibilitats de la fotografia i en va voler aprofundir tant a nivell teòric com tècnic, però no va ser fins al 2010 que es va començar a dedicar de manera regular.

Les seves imatges ens ofereixen, en molts casos, una mena d’abstracció, molt atractiva, com si fossin passades per un filtre, encara que sempre hi és una informació visual que les connecta amb les escenes reals; en qualsevol cas, sempre és l’observador qui ha de fer la interpretació, diguem-ne que és la nostra feina el racionalitzar-les. A les seves fotos, fins i tot en aquelles en les que la representació és completa, la intenció de retratar aquest o aquell tema segueix sent insondable, però el fet de que les imatges no enviïn missatges tancats, nítids, és un element que els dona una suggeridora dimensió poètica.

Sense regles predefinides, el procés de fotografiar tota mena de coses produeix aspectes inesperats que guien l’artista cap a una recerca incessant d’allò que a primer cop d’ull sembla invisible. L’arma inicial de Kourakou és la seva curiositat per l’ombra dels objectes i dels subjectes, per poder trobar alguna cosa diferent que es troba amagada sota de la realitat.

Com dèiem, Antigona Kourakou està donant a conèixer internacionalment la seva faceta fotogràfica i ha fet exposicions a més de al seu país, a d’altres com Itàlia i a places importants en el món de l’art com Nova York i Paris.

 

Antigona Kourakou, creadora de suggeridores imatges.

El seu web és https://www.antigonekourakou.com/

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: