LAIA PLA. MÀSCARA DE FIL

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

Laia Pla. Màscara de fil.

Vista completa.

 

La badalonina Laia Pla té dos vessants formatius: va estudiar a la Llotja de Barcelona Disseny de Moda, a la que es va dedicar durant un temps, i posteriorment va estudiar escultura i modelatge a l’Escola d’Art Pau Gargallo de Badalona.

Semblaria que una cosa no té a veure amb l’altra, però el cert és que Pla combina disseny de moda i escultura per produir obres molt singulars.

El seu procediment comença amb el modelatge de l’argila i quan fa el motlle experimenta amb material tèxtil, paper, cuir, resina, fil de cotó, guix, fusta, ciment… en té per escollir.

Algunes peces les acaba pintant, en especial la part que considera que són els trets facials més significatius amb l’objectiu de remarcar-los; i algunes figures les vesteix literalment.

No cal dir doncs que els acabats són d’allò més personals perquè el resultat són peces sorprenents que produeixen respostes estètiques diferents, algunes es podria dir que fins i tot oposades perquè algunes de les obres pintades desprenen bellesa plàstica però al mateix temps resulten pertorbadores.

Paral·lelament a aquest tipus d’obres, Pla realitza escultures en més petit format que també tenen a la dona com a protagonista. Encara que són més clàssiques, algunes d’elles també estan pintades suggerint unes respostes diferents a les que oferiria un simple cos nu, una simple anatomia.

En resum, la seva obra ens ofereix una visió femenina al marge d’estereotips, molt personal, amb ànima i càrrega emocional, que resulta misteriosa i delicada, no ens deixa indiferents, com la màscara de fil que aquí veiem.

Amb una producció tan original, Laia Pla ha participat en diverses exposicions no solament aquí sinó a d’altres països com Itàlia o Estònia.

 

Laia Pla Valero, escultora de peces singulars que ens poden produir diferents respostes, però ninguna deixa indiferent. Aquí la veiem en plena feina.

El seu web és https://www.laiapla.net/ca/index.html

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: