BRUNO WALPOTH

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

Les estranyes, per Bruno Walpoth.

Les dues escultures completes.

 

De Bressanone, Itàlia, és l’escultor del que parlem avui: Bruno Walpoth.

Amb catorze anys va començar a fer d’aprenent de l’escultor Vincenzo Mussner amb qui va estar cinc anys, i després es va traslladar a Munich per ingressar a l’acadèmia Der Bildende Künste.

Ja des dels seus anys a l’acadèmia, va sentir una preferència per la representació de la figura.

Aquest artista realitza obres d’una bellesa subtil i serena. Els seus personatges, normalment de mida natural, tenen un aspecte introspectiu i denoten un profund coneixement de l’ésser humà per part de Walpoth, del seus conflictes interiors. No es tracta solament de fer un retrat realista d’una persona, sinó que més enllà de l’aspecte exterior, vol projectar el seu interior.

Encara que no és l’únic material amb el que treballa, li agrada especialment la fusta a la que considera tan necessària per fer la seva feina “com l’aire que respira” doncs aporta naturalitat.

Walpoth juga amb la proximitat i la distància, la presència física de les escultures a escala humana generen la idea de proximitat però al mateix temps denoten una barrera invisible com si d’alguna manera fossin una mica evasives.

Aquí en tenim un exemple, és la doble escultura titulada Les estranyes que va realitzar l’any 2019 en fusta de til·ler.

Es tracta de dues figures femenines a mida natural situades una davant l’altra. El gest i l’esguard suggereixen que es troben en un procés de reconeixement mutu. Una és el reflex de l’altra i al mateix temps les dues són el reflex dels altres, però semblen solitàries i vulnerables.

Es una metàfora del, a vegades, estrany univers en el que vivim on trobar-se a un mateix pot resultar una raresa.

 

Encara que algunes obres les ha fet en bronze o cartró, Bruno Walpoth és un enamorat de la fusta per la realització de les seves estàtues.

Compagina la creació artística amb l’activitat docent.

El seu web és https://www.walpoth.com/

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: