ADÉU A DOLORES O’RIORDAN, LA CANTANT DELS CRANBERRIES

  – O – O – O – O – O – O – O – O – O –

 

 

Dolores O’Riordan, la cantant dels Cranberries.

 

 

A finals del anys vuitanta, dos germans irlandesos, Noel i Mike Hogan van decidir fundar un grup. El seu nom: The cranberry saw us, però finalment el van canviar per The Cranberries (en català vol dir els nabius. Un nabiu és el fruit d’algunes plantes silvestres).

Com que els dos germans eren guitarristes, van ampliar la banda amb un bateria i un cantant. Aquest cantant va durar poc i van contractar una cantant, Dolores Mary Eileen O’Riordan, la coneguda veu femenina del grup amb la que van arribar a l’èxit.

Aquest dilluns hem sabut de la sobtada mort de la cantant. Se sabia que patia problemes de salut des de feia algun temps però a hores d’ara encara no s’ha fet pública la causa del seu decés. Tenia 46 anys.

O’Riordan havia esdevingut l’ànima del grup i era tota una icona del rock dels noranta, la millor època dels Cranberries.

Avui recordem a Dolores O’Riordan amb una cançó d’aquella època, de l’any 1999. Formava part del quart àlbum del grup titulat Bury the Hatchet, un dels de més èxit de la banda. La peça va ser el segon single que es va extreure del disc i es deia Animal instinct.

“Suddenly something has happened to me
As I was having my cup of tea
Suddenly I was feeling depressed
I was utterly and totally stressed
Do you know you made me cry
Do you know you made me die

And the thing that gets to me
Is you’ll never really see
And the thing that freaks me out
Is I’ll always be in doubt
It is a lovely thing that we have
It is a lovely thing that we
It is a lovely thing, the animal
The animal instinct

So take my hands and come with me
We will change reality
So take my hands and we will pray
They won’t take you away
They will never make me cry, no
They will never make me die

And the thing that gets to me
Is you’ll never really see
And the thing that freaks me out
Is I’ll always be in doubt

The animal, the animal, the animal instinct in me
It’s the animal, the animal, the animal instinct in me
It’s the animal, it’s the animal, it’s the animal instinct in me”.

De sobte alguna cosa em va passar mentre m’estava prenent la tassa de té. De sobte em vaig sentir deprimida i estava absolutament estressada. Saps que em vas fer plorar? Saps que em vas fer morir? I això que em dóna és perquè tu no saps veure les coses i el que més m’al.lucina és que estaré sempre dubtant.

Es una cosa bonica això que tenim, és una cosa bonica això, l’instint, l’instint animal. Així que dóna’m la mà  i vine amb mi per canviar la realitat. Dóna’m la mà i preguem junts. No t’espatllaran i mai em faran plorar, mai em faran morir. I això que em dóna és perquè tu no saps veure les coses i el que més m’al.lucina és que estaré sempre dubtant. L’instint, l’instint animal en mi...”

En el vídeo, veiem a una mare que quan arriba a casa es troba que el servei social li pren la custodia dels seus fills i a partir d’aquí assistim a diverses situacions per les que ha de passar aquesta família. El missatge que es vol donar és que el primer instint animal que té una mare quan veu que li volen arrabassar els fills és l’instint matern.

 

Els Cranberries en una fotografia relativament recent. D’esquerra a dreta: Noel Hogal, Fergal Lawler, Dolores O’Riordan i Mike Hogan.

El seu web és: http://www.cranberries.com/

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: