AKORE A ARTEVISTAS GALLERY

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

Imatge sobre tela.

Imatge feta sobre un panell de l’Ajuntament.

Imatge feta sobre rajola.

Imatge sobre una fusta.

Imatge sobre rajola.

Imatge sobre fusta.

Imatge sobre una porta de cuina.

Imatge sobre fusta.

Imatge sobre tela.

 

No és el més habitual en aquest bloc que parlem de grafiters perquè normalment no exposen en sales d’art sinó que la seva activitat la fan a l’aire lliure i sovint en llocs no regulats. Tot i això ja ens n’havíem fet ressò i avui hi tornem perquè molt a prop del Palau de la Generalitat i l’Ajuntament, és a dir, en ple cor de Barcelona, a la sala Artevistas Gallery està tenint lloc una exposició d’un dels més famosos artistes de carrer del nostre país: Akore.

Amb el nom i l’estil de les seves obres es diria que es tracta d’un artista africà, però no, és nascut a Múrcia i s’ha criat a Barcelona on viu i treballa.

Va començar a pintar a final dels anys vuitanta amb el corrent hip-hop que va arribar aleshores als barris perifèrics de Barcelona on ell va créixer. Va ser llavors quan va fer els seus primers esbossos, il.lustracions i grafits.

Han passat els anys i avui és molt conegut en el món de l’art de carrer per els seus Afrografits, molt expressius i colorits, en un estil que podem definir com tribal, primitiu però urbà i que és qualificat com Afrocolor.

En l’exposició que està tenint lloc a Artevistas Gallery, Akore continua trencant normes aportant elements de carrer, recontextualitzant-los en el seu característic estil. Objectes urbans dispersos (com per exemple panells de senyals, fustes…) que aprofita per crear una obra que no és gens improvisada per construir imatges noves que en molts casos, inviten a la reflexió; és art urbà màgic i, com no, amb el seu punt subversiu.

Com a tots els grafiters, a Akore on li agrada exposar és “al carrer” perquè opina que aquest és el més gran museu del món.

Així que si volem veure obres seves en una sala tancada, hem d’aprofitar aquesta mostra que serà visitable fins al 8 d’octubre.

El web de la galeria és https://www.artevistas.eu/

 

“Pintar és l’acte de traspassar una frontera i no importa si es tracta d’una tanca, una paret, un llenç o un tros de paper, tot el que has de fer és creuar-la”. Això afirma Akore a qui veiem a la sala Artevistas Gallery acompanyat de seguidores i seguidors.

La projecció d’aquest artista de carrer és cada vegada més àmplia doncs ja ha exposat també a França i Alemanya.

El seu web és http://akore.es/

 

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: