AL STEWART. TIME PASSAGES

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

 

Al Stewart.

 

De Glasgow, Escòcia, és el cantant i compositor Al Stewart, artista que va arribar a la fama formant part activa de la revitalització que va tenir el folk britànic durant els anys seixanta i setanta.

En els setanta va publica dos àlbums que li van donar fama mundial. Un va ser The year of the cat de l’any 1976 i l’altre Time passages de dos anys després.

Avui ens fixem en aquest segon que ja era el seu vuitè àlbum d’estudi. La cançó que li dóna el títol és la que escoltem al vídeo, una peça que va arribar a ser número 1 i que és una de les més recordades del cantant escocès.

La cançó diu:

“It was late in december, the sky turned to snow
all round the day was going down slow
night like a river beginning to flow
i felt the beat of my mind go
drifting into time passages
years go falling in the fading light
time passages
buy me a ticket on the last train home tonight
Well i’m not the kind to live in the past
the years run too short and the days too fast
the things you lean on are the things that don’t last
well it’s just now and then my line gets cast into these
time passages
there’s something back here that you left behind
oh time passages
buy me a ticket on the last train home tonight
Hear the echoes and feel yourself starting to turn
don’t know why you should feel
that there’s something to learn
it’s just a game that you play
Well the picture is changing
now you’re part of a crowd
they’re laughing at something
and the music’s loud
a girl comes towards you
you once used to know
you reach out your hand
but you’re all alone, in these
time passages
i know you’re in there, you’re just out of sight
time passages
buy me a ticket on the last train home tonight”.

Ja era tard, mes de desembre, i el cel es va posar de color de neu, totes les coses diürnes anaven declinant lentament i la nit va començar a fluir com un riu. Vaig sentir com la meva ment anava derivant cap als passatges del temps. Els anys anaven caient en la penombra de la nit. Els passatges del temps… compra’m un bitllet per l’últim tren d’aquesta nit que em porti a casa perquè no soc d’aquells que els agrada viure en el passat. Els dies se’m fan curts i els anys passen massa ràpid i aquelles coses en les que et recolzes son precisament les que no duren. Es només de tant en tant que entro en aquests passatges del temps perquè hi ha coses que ens hem deixat enrere, oh, els passatges del temps… compra’m un bitllet per l’últim tren d’aquesta nit que em porti a casa.

Escolta els ecos i sent com comences a canviar, i no sé per què hauriem de sentir que sempre hi ha alguna cosa per aprendre, és com un joc que has de jugar.

Ara la situació està canviant i ets part de la multitud que se’n riu d’alguna cosa, la música està alta i una noia ve cap a tu.

Una vegada vas aprendre que allargaves la mà i trobaves que estaves totalment sol en aquests passatges del temps. Sé que ets allà dins, només és que no et se veu. Passatges del temps… compra’m un bitllet per l’últim tren d’aquesta nit que em porti a casa“.

Al Stewart continua en actiu encara que ara lluny dels seus èxits de fa trenta anys.

El seu web és: http://www.alstewart.com/

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: