ALBINONI. ADAGIO

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

 

 

Tomaso Albinoni

 

Un dels més coneguts compositors italians de música barroca va ser el venecià Tomaso Albinoni.

A diferència d’altres compositors, ell no va patir ningún tipus de penúria econòmica doncs era fill d’una rica família de comerciants.

Ja de jove va destacar com un molt bon músic, especialment interpretant el violí, i per això va acabar dedicant-s’hi professionalment, i en ser un home de diners, no va haver de dependre del mecenatge de ningú i això creativament el va ajudar.

Es curiós que un home com ell que va compondre unes cinquanta òperes, sigui conegut més bé per la seva música instrumental, sobre tot pel famós Adagio, que a sobre, no és del tot seu doncs qui el va compondre va ser el musicòleg italià Remo Giazotto basant-se en uns fragments d’una sonata a trio d’Albinoni.

La fama d’aquest adagio és tal que ha servit de música a quatre pel.lícules -fins ara-.

La versió que escoltem al vídeo corre a càrrec de l’orquestra Filharmònica de Berlín sota la direcció de Herbert von Karajan.

Acompanya la música unes boniques imatges del llunyà Everest.

 

 

Tomaso Albinoni, un dels grans compositors barrocs.

Per saber més d’ell cliqueu aquí.

 

 

Herbert von Karajan va ser possiblement el més important director d’orquestra del segle XX.

Per saber més d’ell cliqueu aquí.

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: