ALEJANDRA CABALLERO A LA GALERIA ANQUIN’S

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

Més enllà.

L’esmorzar.

La carta.

El celler.

Fora del camí.

Arriba la calma.

 

Parlem d’Alejandra Caballero, pintora figurativa madrilenya que està celebrant exposició a la Galeria Anquin’s de Reus.

Es va formar a la Universitat Complutense de la seva ciutat on va obtenir la llicenciatura en Belles Arts.

Practica una pintura figurativa molt personal que descriu accions íntimes, instants de la vida; són imatges i personatges captats en un moment, com en una fotografia, és la plasmació de la immediatesa de l’instant.

La imatge presa pot ser qualsevol cantonada, un bar, una habitació, un paisatge… però amb un cert toc enigmàtic tant per l’atmosfera que insufla al context com per les cares difuminades de les escasses figures (gairebé sempre femenines) que hi apareixen, a vegades d’esquena, d’altres de costat… en una buscada negació del rostre, de manera que aquestes figures solitàries tampoc no aporten massa informació del que passa perquè és una pintura que tendeix més a suggerir que a explicar en una invitació a la reflexió: pintura transcendent i lliure d’elements superflus o anecdòtics.

Les seves peces destil·len serenitat, soledat, silenci i certa distància.

La seva pinzellada és difusa, com si fos una pintura expressionista, aquest traç difús no ajuda a donar informació sobre les sensacions que poden manifestar els rostres quan aquests son visibles, els tons pàl·lids aporten suavitat i harmonia al conjunt, aprofundint la sensació d’imprecisa calma, de nostàlgica pau, de la imatge com si fos un somni.

Pintura figurativa poètica? pintura onírica? figuració de toc impressionista?…  És una mostra serenament suggeridora. Pintura del silenci.

La podem veure fins al 15 de desembre.

El web de la galeria és https://www.anquins.com/ca/

 

Alejandra Caballero Santamaria acumula un nombre considerable d’exposicions tant individuals (la primera va ser al 1999) com col·lectives i ha guanyat diversos premis, alguns dels quals fora d’Espanya.

Des de l’any 2003 resideix a Barcelona.

El seu web és https://alejandracaballero.eu/ca/alejandra-caballero-cat

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: