ALESSANDRO TOFANELLI A LA GALERIA BARNADAS

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

Per sempre.

Els arbres daurats.

Tres cases.

El record de la mimosa.

Nit de juny.

La casa de Biancospini.

Al costat del llac.

 

De Viareggio és Alessandro Tofanelli, el pintor del que parlem avui.

Té un molt bon fons formatiu: el 1977 es va graduar a l’Institut d’Arts de Lucca i el mateix any es va mudar a Milà, on va assistir a la prestigiosa Acadèmia d’Art de Brera.

Mentre estava a Milà, Tofanelli va col·laborar com a il·lustrador per a diverses revistes publicades per Rizzoli i Mondadori, i és que encara que pintor, el seu estil encaixa perfectament amb la il.lustració.

Es un col.leccionista de premis: el 1975 va guanyar el Primer Premi pel seu treball sobre “La Resistenza”, que s’exhibeix a la Galeria d’Art Modern de Lucca, i el Primer Premi en la competència internacional “Ina Touring” al Palazzo Strozzi de Florència. El 1984, Tofanelli va guanyar el cobejat premi “Giotto d’Oro” i el 1987 el premi “Millor pintor menor de 35 anys”. Posteriorment, també s’ha emportat el Premi Ona Verda de Florència i el Mediterrani Ibla.

Alessandro Tofanelli sempre ha combinat la seva pintura amb la feina de fotògraf professional, vídeo documentalista i cineasta. Com es veu és un artista molt versàtil.

Quan parla sobre la seva obra, afirma que vol investigar la relació entre el temps i la memòria, i per fer això correctament ha triat el paisatge, el seu tema favorit, perquè és per ell un punt d’observació premeditat on contemplar el flux del temps i on s’acumulen records, indrets i persones que no voldria oblidar.

Aquesta intencionalitat es plasma en imatges metafísiques plenes de color que molt sovint semblen extretes d’un conte.

Des de 1977 fins al present, les pintures de Tofanelli estan en una sèrie de prestigioses col·leccions públiques i privades a Itàlia i a l’estranger.

Ara tenim l’oportunitat de veure la seva obra recent a l’exposició que està celebrant a la Galeria Barnadas, al carrer Consell de Cent 347. Una molt bona ocasió per conèixer millor aquest interessant artista.

Fins al 17 de novembre.

 

El toscà Alessandro Tofanelli, un artista multidisciplinar.

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: