ALEXANDER MILOV. AMOR

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

Amor, d’Alexander Milov.

Amor, al capvespre.

Amor, de nit.

Amor, a través de la pols del desert de Nevada.

 

L’ucraïnès Alexander Milov és un home polifacètic: escultor, dissenyador i ferrer.

Al desert de Nevada, als Estats Units, cada estiu fan un festival on es poden exposar escultures i altres peces artístiques. El festival es diu Burning Man perquè això és el que fan cada any com a ritual: cremar l’estàtua d’un home. Vindria a ser com la nit de Sant Joan aquí.

I Milov tenia moltes ganes d’anar-hi, però com que li va ser impossible trobar una entrada, no es va tallar ni un pèl: com que no podia entrar com visitant, entraria com artista.

I ho va fer. Va participar amb l’obra Amor.

Es tracta de diverses escultures en una, un sorprenent pack: la part exterior és la representació de dos adults asseguts esquena contra esquena, mentre que la part interior mostra un nen i una nena que intenten tocar-se amb les mans a través dels filferros metàl·lics.

El significat és evident, mostra el conflicte entre un home i una dona, i la seva expressió interna i externa d’acord amb la naturalesa humana.

El seu ésser interior té forma de nen. Aquestes dues escultures infantils, quan es fa fosc brillen simbolitzant la puresa i la sinceritat que uneix a les persones en contraposició a l’expressió de l’edat adulta d’aquests dos mateixos personatges quan apareix un conflicte irresoluble, almenys en aparença.

El nen que tots portem dins. Pot ser caldria no perdre mai aquest esperit, potser caldria que tots fóssim una mica nens independentment de la nostra edat.

Això és el que ens proposa Alenxander Milov amb aquesta escultura: que hi pensem.

 

Aquest és Alexander Milov, un home polifacètic. Amor és la seva obra més coneguda.

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: