ALICIA OMEDES

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

La dona que somia.

Primavera.

El Sr. Magritte.

Temps de festa.

Piercings urbans.

Tornada al futur.

Visió celeste.

Non stop.

 

La barcelonina Alicia Omedes Marial havia sigut pintora tota la seva vida i va participar en exposicions, però des de fa uns anys va trobar una nova manera d’expressar-se a través de la fotografia.

Es una artista veterana perquè quan va decidir fer el canvi ja tenia setanta anys, però el descobriment del poder de la fotografia la va guanyar.

I no és una fotògrafa qualsevol, sinó molt i molt personal. Camina pels carrers de Barcelona, els observa atentament i dispara la càmera impulsivament buscant imatges d’allò que ella anomena Wonderland (el país de les meravelles). I és que Barcelona és la casa d’Alicia Omedes, l’indret on se sent com un peix a l’aigua, el lloc que la inspira: el paisatge urbà i els seus reflexes sobre vidrieres i aparadors li suggereix un món nou, ple de possibilitats del que emergeixen els seus ciutadans amb una perspectiva nova.

De manera que se la podria qualificar de fotògrafa de carrer o documental, però sobre tot, explorant nous formats. Certament, la seva mirada sobre Barcelona resulta estimulant amb la seva original forma de capturar l’esperit de la ciutat.

I què és el que recullen les seves imatges? Doncs trobades fugaces i de toc fantàstic que a més, capta amb el seu smartphone, i que es plasmen en fotografies misterioses i oníriques -no solament les que dedica a Magritte-.

El seu projecte que citàvem abans, Wonderland, és una acurada investigació que permet relats visuals gairebé impossibles, una proposta a vegades carregada de misteri i a vegades d’humor que permet a l’espectador mirar d’una manera diferent la capital de Catalunya i els seus habitants, desafiant la percepció de la realitat.

Ja ho dèiem, Alícia se sent als carrers de Barcelona com a casa, és Alicia en el país de les meravelles, aquest Wonderland que és una suggeridora proposta artística.

El seu instagram és https://www.instagram.com/p/Cb_wOBKoHSi/

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: