AMY MACDONALD. THIS IS THE LIFE

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –


 

D’Escòcia és la cantant Amy Macdonald.

Té una veu molt personal, de contralt, (és el registre més greu de la veu femenina), de manera que qui no sàpiga qui és Amy Macdonald, quan l’escolti cantar pot tenir dubtes sobre si qui canta és un noi o una noia.

Macdonald, a més de cantant és també compositora i instrumentista (autodidacta), i va aprendre de ben jove perquè quan només tenia quinze anys ja va començar a fer gires per diversos locals de la zona de Glasgow (ella és de Bishopbriggs, una població propera a la capital).

L’any 2007, amb vint d’edat, va debutar amb l’àlbum titulat This is the life. Va ser un molt bon debut perquè aquest llarga durada va arribar al número 1 al Regne Unit i només un any després ja era doble platí acumulant 600.000 còpies venudes només a les illes britàniques.  També va tenir èxit a països com Alemanya, Suècia, França, Estats Units i Països Baixos.

A hores d’ara porta acumulades unes vendes per tot el món d’uns quatre milions de còpies.

De l’àlbum es van extreure diversos singles, entre ells el que li donava títol, This is the life que és el que podem escoltar al vídeo. Curiosament no va ser la cançó que va tenir més èxit al seu país (singles anteriors van escalar molt més alt a les llistes) però, el que són les coses, va ser la seva cançó de més èxit a la resta d’Europa on va arribar als primers llocs de moltes classificacions, entre elles les de Bèlgica, Països Baixos, Espanya (on va vendre unes 100.000 còpies), Noruega, Suïssa i Dinamarca.

Un parell d’anys després, la cançó va ser utilitzada per l’anunci del Fiat 500 per tot Europa. I al 2011 se la va utilitzar per un altre anunci, aquest a Noruega, que va fer que arribés immediatament al número 1 al país nòrdic.

La cançó diu:

“Oh the wind whistles down
The cold dark street tonight
And the people they were dancing
To the music vibe

And the boys chase the girls, with curls in their hair
While the shocked too many “just” sit way over there
And the songs get louder each one better than before

And you’re singing the song thinking this is the life
And you wake up in the morning and your head feels twice the size
Where you gonna go, where you gonna go, where you gonna sleep tonight?
And you’re singing the song thinking this is the life…”

Oh, el vent xiula aquesta nit pel fred i fosc carrer i la gent estava ballant al ritme de la música. I els nois persegueixen les noies que porten rissos als cabells mentre que els molts sorpresos seien per allà, i les cançons sonaven més fort i millor que les anteriors. I cantes la cançó pensant que això és la vida. I et despertes al matí i el teu cap està a punt d’explotar. On aniràs? On aniràs? On aniràs a dormir aquesta nit?. I cantes la cançó pensant que això és la vida…

 

La cantant -i també geògrafa- Amy Macdonald, una molt digna representant de la fructífera pedrera musical escocesa.

El seu web és: http://www.amymacdonald.co.uk/gb/home/

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: