ANDREU RIFÉ. FIL DE LLUM

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

 El cantant i actor Andreu Rifé.

 

Es curiós el cas d’Andreu Rifé: anava per arquitecte i finalment s’ha dedicat al món de l’espectacle, especialment al teatre i a la música.

Va ser precisament quan estava estudiant arquitectura tècnica a l’UPC que va entrar en contacte amb la companyia de teatre universitari Los Pelones que estava liderada per l’escriptor Albert Espinosa. I així va començar: actuant amb la companyia en certamens universitaris. Posteriorment, amb aquesta mateixa companyia però ja fora de l’àmbit universitari, entraria en els circuits teatrals de Barcelona i fins i tot va actuar al Centro Dramático Nacional de Madrid.

Paral·lelament al teatre, l’any 2002 va començar a aprofundir en els seus estudis musicals, i un any més tard deixaria d’exercir definitivament d’arquitecte tècnic per centrar-se en les activitats d’actor i music.

És al 2008 quan debuta en el mercat discogràfic amb  Terròs! -Andreu Rifé canta David Monllau-, el qual presenta als escenaris en format de teatre musical. El 2010 publica el seu segon disc Roba’m la cartera! també en format de teatre musical, escrit i dirigit per ell mateix.

El disc més famós de Rifé va ser el tercer, el més pop de tots: Ping Pong. Publicat el 2012, l’àlbum és un reflex de l’estat d’ànim que havia travessat, contenint cançons sobre l’amor, la soledat i l’evidència del tancament d’un passat per donar pas a un futur renovat.

La cançó més popular del disc és la que figura al tall número 11: Fil de llum. I ho és perquè forma part de la banda sonora de la sèrie de TV3 Polseres vermelles que va fer furor entre bona part dels espectadors catalans el temps que va estar en antena.

La lletra encaixava amb el plantejament de la sèrie i es va convertir en una mena d’himne de Polseres vermelles.

Andreu Rifé també hi va fer una aparició interpretant el paper d’un doctor.

 

A part del seu treball com autor musical, Andreu Rifé és responsable del disseny sonor de la companyia teatral Los Pelones i ha col·laborat en la banda sonora de la pel·lícula No em demanis que et faci un petó perquè te’l faré, en la que també participava com actor.

A més d’actuar en d’altres pel·lícules cinematogràfiques, també el recordem en sèries televisives -a part de Polseres vermelles– com Majoria absoluta i El cor de la ciutat.

El seu web és http://www.andreurife.com/

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: