ANDREW LLOYD WEBBER. THE MUSIC OF THE NIGHT

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

 

Andrew Lloyd Webber és un compositor londinenc de teatre musical. S’ha fet famós per la composició d’obres clàssiques del gènere, com Jesucrist Superstar, El fantasma de l’òperaCats o Joseph i l’increïble abric en tecnicolor.

Com ja hem vist en diversos casos en aquest bloc, l’afició per la música li ve de família doncs el seu pare era el compositor William Lloyd Webber i la seva mare Jean Hermione Johnstone, professora de música.

Diversos musicals d’ell s’han portat al cine. Es el cas d’obres tan famoses com Jesucrist Superstar, Evita o El Fantasma de l’Òpera.

A Barcelona el coneixem bé doncs ell va ser l’encarregat de compondre la peça pels Jocs Olímpics de 1992, la cançó Amics per sempre.

La peça que avui escoltem, The music of the night, pertany a un dels musicals que hem citat, El fantasma de l’òpera.

Data de l’any 1986 i Lloyd Webber no sols va compondre la música sinó que va col.laborar en la realització del llibret que està basat en la novel.la francesa del mateix títol que va escriure Gaston Leroux a començament del segle XX.

Com a l’obra de Leroux, la trama es va desenvolupant entorn de Christine Daaé, una bonica soprano de l’Òpera de París que es converteix en l’obsessió d’un misteriós compositor desfigurat.

Andrew Lloyd Webber va donar a la partitura un estil que moltes vegades s’acosta a l’òpera, però sempre mantenint la forma i l’estructura d’un musical.

Una dada significativa és que El fantasma de l’òpera és la segona producció teatral amb una més gran recaptació de la història, ja ha sigut vista per més de 130 milions d’espectadors a tot el món. Només El Rei Lleó la supera.

Al 2004 l’obra va ser adaptada al cine sota la direcció de Joel Schumacher comptant amb els actors protagonistes Gerard Butler en el paper del fantasma i Emmy Rossum com Christine. Les imatges que veiem al vídeo pertanyen a aquesta pel.lícula. En elles veiem a Gerard Butler interpretant el tema del que avui parlem. Butler és un actor escocès que va iniciar la seva carrera en obres teatrals com Trainspotting. Del teatre va saltar al cinema i a l’any 2000 va interpretar el seu primer personatge principal a Dràcula 2001, paper que li va servir per saltar definitivament a la fama. Després va començar a prendre lliçons de cant abans de ser escollit per interpretar el paper de fantasma a El fantasma de l’òpera al 2004.

La cançó diu:

“Night time sharpens, heightens each sensation
Darkness stirs and wakes imagination
Silently the senses abandon their defenses

Slowly, gently night unfurls its splendor
Grasp it, sense it tremulous and tender
Turn your face away from the garish light of day
Turn your thoughts away from cold, unfeeling light
And listen to the music of the night

Close your eyes and surrender to your darkest dreams
Purge your thoughts of the life you knew before
Close your eyes, let your spirit start to soar
And you’ll live as you’ve never lived before

Softly, deftly music shall caress you
Hear it, feel it secretly possess you
Open up your mind, let your fantasies unwind
In this darkness that you know you cannot fight
The darkness of the music of the night

Let your mind start a journey through a strange new world
Leave all thoughts of the life you knew before
Let your soul take you where you long to be
Only then can you belong to me

Floating, falling sweet intoxication
Touch me, trust me, savor each sensation
Let the dream begin, let your darker side give in
To the power of the music that I write
The power of the music of the night

You alone can make my song take flight
Help me make the music of the night”.

La nit es va imposant i fa augmentar les sensacions. La foscor agita i desperta la imaginació, i silenciosament els sentits van abandonant les seves defenses. Lentament, suaument la nit va desplegant la seva esplendor. Agafa-la, sent-la tremolosa i tendra. Aparta la cara de l’estrident llum del dia, aparta els teus pensament de la freda llum sense sentiments i escolta la música de la nit. Tanca els ulls i lliura’t als teus somnis més foscs. Depura les idees de la vida que vas conèixer abans, tanca els ulls i deixa volar el teu esperit i viuràs com no havies viscut mai abans. Suaument, hàbilment la música t’acariciarà. Escolta-là, sent-la, secretament et posseeix. Obre la ment i deixa volar les teves fantasies. En la foscor que coneixes no pots lluitar, la foscor de la música de la nit. Deixa que la teva ment comenci un viatge a través d’un estrany i nou món, abandona totes les idees de la vida que coneixies abans, deixa que la teva ànima et porti on anheles estar i només llavors em pertanyeràs. Flotant, caient en una dolça intoxicació… acaricia’m, confia en mi, assaboreix cada sensació, deixa que comenci el somni i lliura’t al teu cantó més fosc, al poder de la música que escric, al poder de la música de la nit. Només tu pots fer que la meva cançó voli, ajuda’m a fer la música de la nit“.

 

 

Andrew Lloyd Webber és el compositor clàssic (i no sempre clàssic) contemporani que acumula més guardons i reconeixements. Per saber més d’ell cliqueu aquí.

El seu web és: http://www.andrewlloydwebber.com/

 

L’artista Gerard Butler. Va estudiar lleis i va arribar a exercir com advocat. Va fer un canvi radical en la seva carrera professional quan es va començar a dedicar al teatre i després al cinema. També va aprendre cant.

El seu web és: http://www.gerardbutler.net/

 

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: