Andrew McConnell, fotògraf documentalista

    – O – O – O – O – O – O – O – O – O –

La periodista sahrauí Minatu Lanabas Suidat, al Marroc.

Soldat del Front Polisari.

Dona Sahrauí al costat de la platja del Marroc.

A “casa” veient la tele. Camp de refugiats a Algèria.

Cuidador de camells. Algèria.

Accra, Ghana.

Nens i nino, a Goma, Congo.

Nens pescant al Congo. Un manté la pesca a la boca per poder nadar al costat de la cascada.

Refugiada siriana.

Jove refugiada amb el seu fill.

Sèrie “Refugiats urbans”.

La violoncel.lista. Kinshasa, Congo.

 

Avui parlem d’un fotògraf irlandès, Andrew McConnell.

Va començar la seva carrera com fotògraf de premsa cobrint diversos escenaris del conflicte d’Irlanda del Nord i la seva posterior transició a la pau.

Al 2004 va abandonar aquest tipus de periodisme per centrar-se en la fotografia documental i ha treballat des d’aleshores en diversos temes en diferents parts del món cobrint esdeveniments a Europa, Asia i Àfrica on ha estat vivint durant anys.

La seva feina documenta llocs i gent en els que normalment la premsa internacional no para l’atenció que es mereixen.

Les imatges obtingudes per McConnell han aparegut a publicacions com National Geographic, Newsweek, Time, Der Spiegel, FT Magazine, The Sunday Times Magazine i Vanity Fair, entre d’altres.

Son les seves unes fotografies carregades d’una estranya bellesa i certa poètica, qualitat remarcable tenint en compte que el que retrata no son temes necessàriament bells, al contrari, en la majoria dels casos son situacions absolutament denunciables, com diverses migracions de refugiats provocades pels conflictes armats.

Ha guanyat diversos premis entre els que destaquen el World Press Photo, per dues vegades, quatre premis de la National Press Photographers Association i dos Sony World Photography Awards.

 

El fotògraf irlandès Andrew McConnell s’ha implicat en el món dels refugiats entre d’altres temes relacionats amb situacions extremes.

El seu web és: http://www.andrewmcconnell.com/

 

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: