ANKE MERZBACH

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

El petó.

Ofèlia.

Deixant-se anar.

Ombres.

L’embolcall.

L’acordió.

La cabellera.

 El tren.

De reüll.

Desclassificat.

Mirades.

 

Avui parlem d’una fotògrafa bastant atípica. Es tracta de l’alemanya Anke Merzbach.

Aquesta artista transforma en photoshop cada píxel d’un retrat o paisatge, creant un món oníric, fosc i absolutament surreal.

Merzbach és coneguda com “Bildmacherin”, és a dir, “fabricant d’imatges” perquè és justament això el que fa: crear una mena de teatre misteriós amb protagonistes estranys. Es un teatre on tot està absolutament organitzat, però les emocions son verdaderes perquè Merzbach no surt a demanar models que posin per ella sinó que es tracta de gent que la ve a veure, persones que volen compartir amb ella les seves emocions. I a partir d’aquests individus anònims i de les històries que li han explicat (i d’idees pròpies) va creant tot el material gràfic.

El seu món d’imatges està ple de contradiccions, de pols oposats, és un món on allò que es verdader i allò que es surrealista es troben i coexisteixen amb elements també contradictoris: allò que és líric amb allò que és tràgic, allò que és familiar amb allò que és estrany. Es un món melancòlic, grotesc i deformat però que tot i això té una poètica atractiva.

No importa quan estranys puguin ser els protagonistes d’aquest teatre d’imatges perquè tots ells, d’una manera o altra estan reflectint sentiments interiors, els seus. Per això, nosaltres, els espectadors hem de saber mirar més enllà de la primera impressió que ens pugui produir aquest món tant particular.

Com diu ella: “vull ser capaç d’inventar aquelles imatges que no hi son i que a vegades son inspirades pels particulars sentiments que genera la nit. M’inspiro de mi mateixa, de la meva vida i de trobades amb persones i fins i tot objectes, i així em van venint imatges al cap. Quan veig alguna cosa, m’apareix la imatge que espera ser creada encara que a vegades he d’esperar molt de temps per plasmar-la”.

No cal dir que aquesta és una artista molt imaginativa i una de les més curioses de les que han passat per La Bellesa.

La seva pàgina a Flickr és https://www.flickr.com/photos/8956631@N02/

 

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: