ANTONIO ROSETTI. SALVE REGINA

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

 

 

Franz Anton Rösler (1746 – 1792) va ser un compositor i músic del període clàssic, un dels més importants de final del segle XVIII.

Als voltants de 1773 va adoptar la forma italiana del seu nom, Francesco Antonio Rosetti, i a partir de llavors es va referir sempre a si mateix com a Antonio Rosetti que és com és més conegut.

Era de Bohèmia, de la ciutat txeca de Litoměřice (Leitmeritz en alemany). El 1773 va deixar Bohèmia per incorporar-se a la Hofkapelle del príncep d’Öttingen-Wallerstein a qui va servir durant setze anys fins que va obtenir el càrrec de mestre de capella del duc Frederic Francesc I de Mecklemburg-Schwerin.

Rosetti va ser un compositor prolífic, va compondre quaranta-quatre simfonies, una seixantena de concerts i simfonies concertants per solista i orquestra, especialment per instruments de vent, peces per formacions de cambra, per teclat, lieder i obres de música sacra.

Com a exemple, escoltem la Salve Regina al vídeo adjunt, obra que és interpretada per la Compagnia di Punto, que malgrat el seu nom és un ensemble alemany. Per aquesta interpretació es fan acompanyar per la soprano Hannah Morrison.

 

Antonio Rosetti va ser considerat com un dels millors compositors de la seva època, malgrat que avui dia no és tan interpretat com d’altres coetanis seus.

Per saber més d’ell cliqueu aquí.

 

Fundada el 2010 a Colònia, Alemanya, la Compagnia di Punto és un conjunt que interpreta música des del Barroc fins al període romàntic, i per això la formació s’adapta a conjunt de cambra o orquestra, segons la peça.

El seu facebook és https://www.facebook.com/cdpunto/

 

La soprano Hannah Morrison porta sang escocesa i islandesa, però va créixer al Països Baixos on va estudiar cant i piano durant cinc anys. Posteriorment va completar la seva formació a Colònia i a Londres.

Podeu llegir la seva biografia (en anglès) aquí.

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: