ANTONIO VEGA. EL SITIO DE MI RECREO

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

Aquest mes de maig ha fet deu anys que es va apagar una de les millors veus del panorama musical espanyol. El madrileny Antonio Vega, aquell noi d’aspecte una mica trist i solitari que cantava amb un sentiment molt personal, ens deixava prematurament víctima de la droga.

Havia triomfat tant amb el seu cosí amb el que va formar Nacha Pop, com després en solitari. Una carrera professional marcada per l’èxit i per una salut que es va anar apagant per la seva addicció. Finalment un càncer de pulmó va acabar amb ell.

Amb el seu cosí Nacho García Vega va fundar, com dèiem, Nacha Pop en companyia del guitarrista Carlos Brooking.

Amb el grup va fer realitat molts dels seus somnis musicals, primer fent de teloners d’artistes importants i col.locant l’àlbum Dibujos animados en les tendes. Després vindrien els números 1, aconseguirien un doble disc de platí i ja no anirien de teloners sinó de cap de cartell per tot Espanya i Amèrica llatina.

Però els citats problemes amb les drogues van acabar provocant la separació del grup el 1988 quan ja portaven set discs publicats.

Vega va començar aleshores la seva carrera en solitari en la que va editar cinc discs d’estudi, un àlbum enregistrat en directe i un recopilatori de col.laboracions amb d’altres artistes.

Les cançons eren més calmades que les de Nacha Pop, acostumaven a ser peces acústiques amb lletres més íntimes. Va comptar en aquells anys amb un col.laborador: el teclista Basilio Martí.

Antonio Vega està considerat com un dels compositors fonamentals del pop espanyol, l’intimisme de les seves cançons i la seva sensibilitat van guanyar a crítica i públic.

El 1994 va publicar l’àlbum Océano de sol. El va fer a Anglaterra per treballar amb el guitarrista Phil Manzarnera, ex membre de Roxy Music. Manzanera s’ocuparia de la producció del disc i, de fet, va compondre algunes de les seves cançons, però Vega no va quedar satisfet amb la feina de l’anglès amb qui no es va acabar d’entendre professionalment. No obstant, el tall número set del disc va ser revisat per Vega i acabaria sent un dels seus èxits: El sitio de mi recreo.

Amb aquesta peça recordem al cantant madrileny.

 

Antonio Vega és un dels noms fonamentals del pop espanyol, a més, en una època d’especial brillantor d’aquest estil musical.

El seu web és http://www.antoniovega.org/

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: