AUTÒCTONS

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

L’entrada d’Autòctons.

L’espai és diàfan i mana la fusta com mobiliari.

Vista de l’entrada des de dins.

Fruites i llegums tenen el seu protagonisme.

Un racó dedicat a les herbes.

I també hi ha espai pels embotits…

…i els caves, vins i cerveses artesanes.

La vitrina.

Al número 24 del carrer Rogent hi ha una botiga d’aquelles que en passar per davant inviten a entrar. Es tracta d’Autòctons.

Invita a entrar perquè és un local diàfan i desprèn sensació d’ordre i un sabor especial.

Una vegada dins, el que crida l’atenció son els productes que s’hi ofereixen així com la seva disposició: fruites i llegums fresques, cereals, conserves, vins… col.locats en caixes de fusta i cistelles.

Autòctons és un petit comerç que va ser creat per oferir exclusivament productes de proximitat escollits, doncs els propietaris del negoci es van dedicar durant mesos a visitar personalment els que serien els seus proveïdors.

Així que els barcelonins tenim aquí un lloc on trobar aquells productes que en molts casos només obtenim quan som de vacances en algun poble, tot sa i de proximitat.

Guiats per la preocupació pel que consumim, Autòctons treballa directament amb els petits productors artesans i escurça el camí entre aquests i nosaltres els consumidors. Així es poden estalviar intermediaris aconseguint un preu més just per tots.

La tenda es troba al barri del Clot perquè és una zona animada i el carreer Rogent no és una excepció. Conserva un cert aire de poble que li escau la mar de bé i és difícil de trobar a Barcelona. Hi ha un bon nombre de negocis que denoten que els veïns creuen en els productes de proximitat.

A Autòctons es prioritza la manera tradicional de fer les coses. Busquen diferenciar-se d’altres tendes per les varietats i saben que hi ha un munt de tipus de patates, per exemple, doncs aquí s’intenta tenir aquells que més valen la pena, estudiant les varietats.

Son productes que en la seva majoria no tenen conservants ni colorants afegits. En el cas de la fruita i la verdura, es recull en el seu punt òptim de maduració conservant així totes les propietats i sabor i per descomptat no passen setmanes en cambres de congelació com succeeix moltes vegades.

Encara que a la tenda es veu bastant verdura i fruita, també hi ha diversos tipus de carns, embotits artesans, olis, iogurts, formatges, conserves i un munt de referències de caves, vins i cerveses artesanes de tirades relativament petites de manera que no es poden trobar en qualsevol tenda.

Per tot això, Autòctons és una clara aposta pels productes de la terra, pels productors artesans i per nosaltres mateixos.

El seu web és: http://autoctons.cat/index.php

 

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: