BACH. CANTATA BWV 140

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

 

Johann Sebastian Bach

 

Johann Sebastian Bach té l’honor de pertànyer a una de les famílies més prolífiques, musicalment parlant, doncs van donar trenta-cinc artistes entre compositors i intèrprets.

El seu cas concret també és extraordinari doncs el resultat de ser, como era ell, clavecinista, organista, violinista i compositor, va propiciar per la magnitud de la seva obra, que hagi estat considerat el més important músic barroc.

I parlant del volum de la seva obra, podem dir que el catàleg BWV està compost per 1127 obres (poca cosa…). Per cert, cal aclarir que les sigles BWV corresponen a Bach-Werke-Verzeichnis, és a dir, Catàleg de les obres de Bach en alemany. Es doncs una abreviatura que numera cada una de les nombroses obres musicals d’aquest compositor.

La cantata és des de l’època barroca, una composició per una o més veus solistes que s’acompanyen d’instruments. Les cantates es van crear pels rituals religiosos, tant catòlics (les cantates sacres) com protestants. Aquestes peces tenien una part coral important que havien de ser cantades pels feligresos. I el gran mestre de la cantata religiosa no va ser un altre que Bach.

La que podem escoltar en el vídeo és una de les seves cantates sacres, concretament la número 140 Wachet auf, ruft uns die Stimme (Desperta que la Veu ens crida) per a cor.

I en aquesta ocasió el cor és el Münchener Bach Chor acompanyat de la La Münchener Bach Orchester amb direcció de Karl Richter.

 

Johann Sebastian Bach és un dels músics més prolífics de la història. Per saber més d’ell cliqueu aquí.

El Münchener Bach-Chor va ser fundat el 1954 per Karl Richter. Actualment està dirigit per Hansjörg Albrecht.

Es seu web és https://www.muenchener-bachchor.de/chor/

La Münchener Bach-Orchester va ser fundada també per Karl Richter el 1954 com un complement necessari pel cor. Els dos conjunts han anat sempre de la mà encara que oberts, òbviament, a d’altres col·laboracions.

El seu web és https://www.muenchener-bachchor.de/orchester/

Karl Richter (1926 – 1981) va ser organista, pianista, clavecinista, director d’orquestra i director de cor.

Va ser ell qui va fundar el Münchener Bach-Chor i la Münchener Bach-Orchester.

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: