BEETHOVEN. 5ª SINFONIA

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –


 

Qui no ha escoltat el seu començament tan famós? Es la Sinfonía n.º 5 en do menor, Opus 67, de Ludwig van Beethoven que va compondre entre 1804 i 1808.

Es una de les composicions més conegudes de la música clàssica i una de les simfonies més interpretades.

Consta de quatre moviments, sent el primer d’ells, un allegro amb sonata, el més popular, especialment com dèiem, per la seva arrencada.

Des que va ser estrenada al vienès Theater an der Wien el 22 de desembre de 1808 sent dirigida pel propi compositor, l’obra va adquirir un notori prestigi que continua en l’actualitat.

El crític musical i també compositor Ernest Hoffmann va descriure la simfonia com “una de les obres més importants de tots els temps”.

La versió que podem veure i escoltar al vídeo d’aquest famós primer moviment és la d’un dels grans directors de la història: Arturo Toscanini, pot ser el més gran de la seva època i és tot un luxe després dels anys passats poder veure’l dirigint.

Les imatges son del 22 de març de 1952 al Carnegie Hall de Nova York al front de la NBC Symphony Orchestra.

 

Ludwig van Beethoven, un dels grans compositors de la història de la música.

Per saber més d’ell cliqueu aquí.

 

Si Beethoven va ser un dels grans compositors de la història, Toscanini va ser un dels grans directors.

Per saber més d’ell cliqueu aquí.

 

 

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: