BENJAMIN SCHOOS. LA VUELTA DEL DOCTOR AMOR

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

 

Benjamin Schoos

 

No és la primera vegada que parlem en aquest bloc d’un músic belga. Ja ho vam fer fa un temps del molt conegut Gotje i ara li toca el torn a Benjamin Schoos.

Schoos és un personatge sorprenent per la seva polivalència: és cantant, compositor, productor, il·lustrador i dissenyador de revista, i fins i tot cronista.

Va aparèixer a l’escena del rock indie belga durant els anys noranta sota el nom de guerra de Miam Monster Miam publicant el seu primer disc al 1998 que era un maxi CD de quatre cançons i posteriorment, el mateix any, un àlbum.

Un home tant inquiet com ell no podia estar-se de constituir el seu propi segell discogràfic Freaksville Record que li va permetre produir i registrar la seva pròpia música així com la d’altres artistes. Era l’any 2006.

A partir del 2011 decideix utilitzar el seu nom real, de manera que quan a l’any següent publica un nou disc ho fa ja com Benjamin Schoos.

A hores d’ara porta acumulats un bon grapat de discs tant amb el nom anterior com amb l’actual.

Ens fixem en l’àlbum titulat Beau Futur. Es tracta d’un disc sorprenent, tant a nivell d’arranjaments com de ritmes molt polivalent, en el que hi ha peces instrumentals i d’altres compten amb la col·laboració de diversos cantants, algun dels quals ja havia prestat la seva veu en discs anteriors de Schoos. Es el cas de Laetitia Sadier amb la que canta un duet que en el cas d’ell, recorda molt a Gainsbourg.

Però no és aquesta la peça que escoltem en el vídeo sinó una titulada La vuelta del doctor Amor en la que és Miqui Puig, qui va ser cantant de Los Sencillos i actualment solista, el que dona la seva veu, més per recitar que per cantar, a aquest interessant tema de Benjamin Schoos.

 

El polifacètic músic i cantant belga Benjamin Schoos. El seu web és: http://www.benjaminschoos.co.uk/

 

El cantant de l’Ametlla del Vallès Miqui Puig va ser fundador i veu del grup Los Sencillos. Quan el grup es va dissoldre ell va seguir la seva carrera en solitari. El seu web és: https://miquipuig.com/

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: