BILL BRANDT A LA GALERIA MARLBOROUGH

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

Jove mestressa de casa. Benthan Green. 1930.

Top Withens, Yorkshire. 1945.

Miner de Northúmbria sopant. 1937.

Noia de l’East-End ballant. 1939.

Gent protegint-se al metro de Londres dels bombardeigs. 1940.

Passatge a Halifax. 1930.

 

Fill de pare britànic i mare alemanya, i nascut a Hamburg, Bill Brandt va ser un important fotògraf, de nacionalitat britànica, del segle XX.

Com a vegades succeeix, va arribar al món de la fotografia una mica de rebot: després d’estar un temps a Suïssa curant-se de tuberculosi, país on hi havia un bon ambient cultural, animat pel seu germà, comença a fer fotografies i aquestes van resultar ser tan interessants que el van presentar a Man Ray que el va contractar com ajudant durant uns mesos.

Quan Brandt es va instal·lar a Londres, va començar a fer reportatges sobre les desigualtats socials a la societat britànica que es van publicar en diversos llibres.

En aquesta època (anys trenta) publica també en revistes continuant tocant el tema de les desigualtats.

Durant la segona guerra mundial va estar treballant pel govern britànic fotografiant la vida londinenca durant els bombardeigs on va poder captar imatges de la ciutat completament buida.

Després de la guerra la seva fotografia va derivar cap al paisatgisme i el nu humà utilitzant grans angulars i punts de vista poc usuals.

Va ser un fotògraf influent que ha deixat frases com aquesta: “un fotògraf ha de posseir i conservar les facultats receptives d’un nen que mira el món per primera vegada”.

Ara, a la Galeria Marlborough, al número 68 del carrer Enric Granados de Barcelona, tenim l’oportunitat de veure un bon recull de la seva obra centrada principalment en els anys trenta i quaranta.

Fins al 8 de setembre.

El web de la galeria és https://www.galeriamarlborough.com/

 

Bill Brandt, un dels fotògrafs més influents del segle XX.

El seu web és https://www.billbrandt.com/

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: