BILLIE EILISH. NO TIME TO DIE

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

 

Billie Eilish és el cas d’una cantant que ha tingut una carrera fulgurant arribant a l’èxit planetari molt jove.

Nascuda a Los Angeles, Califòrnia, el 2001, va aconseguir tastar la fama amb solament tretze anys amb el single Ocean eyes que va publicar a SoundCloud i del que es va llançar un vídeo a YouTube al 2016 que la va convertir en un fenomen viral. Això va fer que a l’any següent publiqués un EP, Don’t smile at me, produït pel ser germà Finneas O’Connell, també cantant.

I amb divuit anys va publicar el seu primer àlbum d’estudi, When we all fall asleep. Per aquest disc es va emportar el Grammy al millor àlbum de l’any i al millor àlbum de pop vocal. Al marge dels Grammy, també va guanyar el premi al millor artista novell i el seu èxit Bad guy es va emportar el premi a la cançó de l’any i a la gravació de l’any.

Amb reconeixements tan ràpids, també ha marcat un record: quan tenia divuit anys va esdevenir l’artista més jove de la història que va escriure -la va compondre junt amb el seu germà- i gravar una cançó per la saga de James Bond. Concretament va ser No time to die que li va significar arribar per primera vegada al número 1 en singles al Regne Unit i la va convertir en la primera cantant nascuda al segle XXI que encapçalava la llista. Al mateix temps, també va ser  el primer tema de James Bond d’una artista femenina en arribar al número 1 al regne Unit. La peça va guanyar el Grammy a la Millor Cançó Escrita per Mitjans Audiovisuals. Com es veu, la jove Billie Eilish va trencant motllos.

No time to die és una peça que presenta els elements clàssics dels temes de Bond incloent-hi una construcció lenta, una tema fosc i una bona orquestració. La lletra reflecteix la tensió que existeix en una parella quan un d’ells és espia:

 

“I should’ve known
I’d leave alone
Just goes to show
That the blood you bleed
Is just the blood you owe

We were a pair
But I saw you there
Too much to bear
You were my life
But life is far away from fair

Was I stupid to love you?
Was I reckless to help?
Was it obvious to everybody else
That I’d fallen for a lie?
You were never on my side
Fool me once, fool me twice
How you tear the paradise
Now you’ll never see me cry
There’s just no time to die

I let it burn
You’re no longer my concern
Faces from my past return
Another lesson yet to learn

That I’d fallen for a lie
You were never on my side
Fool me once, fool me twice
How you tear the paradise
Now you’ll never see me cry
There’s just no time to die

No time to die
No time to die

Fool me once, fool me twice
How you tear the paradise
Now you’ll never see me cry
There’s just no time to die”.

 

Hauria d’haver sabut que tindria que marxar sola, i això demostra que la sang que sagnes és solament la teva sang.

Érem una parella, però et veia allí i era massa per suportar-ho. Eres la meva vida però la vida està lluny de ser bonica.

Vaig ser una estúpida per estimar-te? Vaig ser una imprudent per ajudar-te? Era evident per tothom que m’havia enamorat d’una mentida? Mai vas estar al meu costat, em vas enganyar una vegada, dues vegades… com trenques el paradís… ara ja no em veuràs plorar; simplement, no hi ha temps per morir.

Deixo que això es consumeixi perquè ja no ets assumpte meu. Tornen les cares del passat, una altra lliçó encara per aprendre.

Em vaig enamorar d’una mentida, mai vas estar al meu costat, em vas enganyar una vegada, dues… com trenques el paradís. Ara ja no em veuràs plorar; simplement, no hi ha temps per morir.

No hi ha temps per morir, no hi ha temps per morir.

Em vas enganyar una vegada, dues vegades… com trenques el paradís… ara ja no em veuràs plorar; simplement, no hi ha temps per morir…“.

 

Billie Eilish, un cas d’èxit precoç que no és ningun bluff.

El seu web és https://www.billieeilish.com/

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: