BILLY PAUL. ME AND MRS JONES

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –


 

De Filadèlfia era el cantant de música soul Billy Paul.

Va començar la seva carrera musical molt aviat, als dotze anys, apareixent en emissores de ràdio locals de Filadèlfia. Escoltar els discs que la seva mare comprava el va ajudar a desenvolupar un estil vocal amb arrels diverses: jazz, soul, pop i rithm and blues.

Va assistir a l’escola de música de West Filadèlfia per completar la seva formació tècnica vocal. Per aquella època va començar a ser conegut en el circuit musical de la ciutat apareixen posteriorment en clubs i campus universitaris a nivell nacional. Això li va permetre actuar de teloner en concerts d’importants figures.

L’èxit definitiu li va arribar després de quatre àlbums. En efecte, el quart, de l’any 1972 i titulat 360 Degrees Of Billy Paul contenia el que ha sigut el seu únic número 1: Me and Mrs. Jones.

La cançó descriu la relació extramatrimonial entre un home i la seva amant. La peça, que va mantenir-se en el número 1 als Estats Units durant tres setmanes ha comptat posteriorment amb diverses versions de varis artistes. Va vendre més de dos milions de còpies i va permetre guanyar a Billy Paul un Grammy.

“Me and Mrs Jones, we got a thing going on
We both know that it’s wrong
But it’s much too strong to let it cool down now

We meet ev’ry day at the same cafe
Six-thirty I know she’ll be there
Holding hands, making all kinds of plans
While the jukebox plays our favorite song

Me and Mrs, Mrs Jones, Mrs Jones, Mrs Jones
Mrs. Jones got a thing going on
We both know that it’s wrong
But it’s much too strong to let it cool down now

We gotta be extra careful
That we don’t build our hopes too high
Cause she’s got her own obligations and so do I
Me, me and Mrs, Mrs Jones, Mrs Jones, Mrs Jones
Mrs Jones got a thing going on
We both know that it’s wrong
But it’s much too strong to let it cool down now

Well, it’s time for us to be leaving
Iit hurts so much, it hurts so much inside
Now she’ll go her way and I’ll go mine
But tomorrow we’ll meet the same place, the same time
Me and Mrs Jones, Mrs Jones, Mrs Jones”.

Jo i la Sra. Jones tenim un cosa que funciona. Els dos sabem que està malament però és massa forta com per deixar-la refredar ara. Ens trobem cada dia al mateix cafè. A dos quarts de set sé que ella serà allí. Ens agafarem les mans, farem tota classe de plans mentre la caixa de música tocarà la nostra cançó favorita. Jo i la Sra. Jones, la Sra. Jones, la Sra. Jones… La Sra Jones té una cosa que funciona. Els dos sabem que està malament però és massa forta com per deixar-la refredar ara. Hem d’anar amb molt de compte en no construir esperances excessives perquè ella té els seus deures i jo també. Jo, jo i la Sra. Jones, la Sra. Jones, la Sra. Jones… La Sra Jones té una cosa que funciona. Els dos sabem que està malament però és massa forta com per deixar-la refredar ara.

I ja ha arribat l’hora que hem de marxar i això ens fa mal, ens fa mal a dins… Ara ella farà el seu camí i jo el meu però demà ens trobarem al mateix lloc, a la mateixa hora, jo i la Sra. Jones, la Sra. Jones, la Sra. Jones…

Billy Paul era un d’aquells cantants que podia parlar de la cançó de la seva vida. En el seu cas, sens dubte va ser Me and Mrs. Jones, tot un clàssic. Va tenir d’altres èxits però ningun com aquest de l’any 1972.

El seu web és: http://www.billypaul.com/

 

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: