BIZET. TOREADOR, DE L’OPERA CARMEN

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –


 

Georges Bizet va ser un compositor francès, principalment d’òperes.

De jove va tenir una brillant carrera com estudiant al Conservatori de París. La seva formació i habilitat li van permetre ser un pianista excepcional però curiosament rara vegada va tocar en públic.

Va tenir una carrera professional curta perquè va morir jove, en la que paradoxalment li va costar molt arribat a l’èxit. La seva última obra, Carmen, va ser i és la més famosa del seu repertori però no va poder gaudir d’aquesta fama abans de la seva mort. De fet, l’estrena va ser criticada negativament i fins i tot l’obra va estar a punt de ser retirada després de cinc representacions. En va tenir més, però a final de temporada el teatre on es representava regalava entrades per augmentar l’audiència.

A les poques setmanes Bizet moriria d’un atac al cor, era l’any 1875, i no va saber quan popular acabaria sent aquesta òpera. Aquell mateix any va ser produïda a Viena, aquesta vegada amb èxit de públic i crítica, cosa que va marcar l’inici de la seva popularitat mundial.

La peça que veiem interpretar al vídeo és una de les més famoses de l’obra, Toreador. Es el moment en el que el torero Escamillo arriba a una taverna en la que coneixerà i s’enamorarà de Carmen.

Aquí (la representació té lloc al MET de Nova York) Escamillo està interpretat pel nord-americà Samuel Edward Ramey, un dels millors baixos de la seva generació, molt valorat per la seva amplitud de veu i versatilitat.

 

Georges Bizet és un d’aquells casos d’artistes que no van poder assaborir l’èxit en vida.

Per saber més d’ell cliqueu aquí.

De Kansas és Samuel Edward Ramey. Magnífic baix que també ha interpretat papers de baríton, té una molt bona tècnica belcantista que li permet cantar obres de Haendel, Mozart o Rossini. També és especialment lluït interpretant rols humorístics de Verdi i Puccini.

Per saber més d’ell cliqueu aquí.

 

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: