BLACKMILL. CHILDREN

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –


 

Es bastant normal que a no tothom li agradi la música electrònica però és difícil que desagradi si el que ens ofereix és un so tranquil que invita al relaxament.

Robert Card és un jove músic escocès que compon dubstep (música electrònica). El seu nom de guerra és Blackmill.

Ja va ser un cas de precocitat quan sent un nen es dedicava de manera molt seriosa a compondre des que el dia que feia vuit anys li van regalar una guitarra acústica.

Així que no és d’estranyar que amb només quinze anys ja barregés sons musicals i els pugés a Youtube sota el nom de Robert J.C.

No cal dir que ràpidament li va arribar l’èxit, era l’any 2010, i va decidir a la vista de com li anaven les coses, instal.lar-se en el segment del dubstep melòdic.

Al 2010 va editar el seu primer single important, una versió de la cançó d’Ellie Goulding Your song.

A l’any següent va editar el seu primer àlbum Reach for glory al que han seguit d’altres.

En la música d’aquests discs s’observen influències d’artistes com Bob Marley, Bar 9 i Mt Eden.

I per què el jove Robert Card es fa dir Blackmill? Doncs segons ell mateix ha confessat, es degut a que és el nom de la casa on els seus avis vivien. Quan ells van morir, la casa va haver de ser venuda i Blackmill la vol recuperar quan tingui els diners suficients (les coses li van bé). El desig que té per recuperar la casa es deu a que va ser un dels llocs on va créixer i li encantava ser-hi. De manera que fent música que li reporti diners és per ell també una manera de recuperar una part de la seva infantesa.

No només és un músic que va creixent en ritmes melòdics sinó que també publica uns vídeos molt atractius visualment.

Blackmill ens ofereix un so serè, gairebé com si fos d’un altre món, en les seves cançons que val la pena escoltar. Cada peça posseeix un hipnotisme que dura fins al final.

Com a mostra tenim la cançó que podem escoltar al vídeo, Children. No pertany a ningun àlbum, es tracta d’una versió molt personal d’un vell tema de Robert Miles d’aquest mateix títol. El so és suggerent i les imatges que l’acompanyen son molt atractives, un autèntic mostrari d’aurores boreals.

 

El jove compositor i editor de vídeos Robert Card (Blackmill).

El seu facebook és https://www.facebook.com/Blackmill-167224433307649/

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: