BO DI NAPOLI

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

El restaurant Bo di Napoli.

La vita è una combinazione di magia, pasta e pizza.

Possiblement ho corroboraria Sofia Loren a qui veiem menjant pasta.

La decoració de l’establiment és molt cuidada.

Vista d’un dels espais.

La decoració de la paret ens recorda el nom de l’establiment.

La decoració de la paret que dóna a la cuina.

 

Hi ha valors de la cultura napolitana que per la seva importància es mantenen en el temps. Un d’ells té a veure amb la cuina.

En efecte, un dels objectius de la cuina d’aquella zona italiana és la reunió familiar i la xerrada de sobretaula. Menjar junts i gaudir d’un bon moment entre amics i familiars és un ritual purament napolità que fa únic l’entorn de la seva gastronomia.

Les famílies napolitanes han guardat amb gelosia durant centenars d’anys les seves receptes a la resta dels veïns. Mantenir l’exclusivitat de les receptes familiars ha sigut motiu d’obsessió a aquella regió i tan sols hi han transcendit en la seva forma original entre els seus familiars i amics més íntims. Tot i el secretisme, la cuina napolitana ha estat en contacte amb influències externes al llarg de la història. Les invasions estrangeres han influït històricament en la cultura i en la cuina de la zona. Per exemple, la gastronomia actual no seria la mateixa si no hagués estat pels “Munzú“, cuiners francesos que van arribar al “Regno di Napoli” per fer gaudir els refinats paladars de les classes altes i que van ajudar a consolidar la “cucina napoletana” durant els segles XVIII i XIX.

Dit tot això, a que ens estan entrant ganes de provar aquesta cuina napolitana? Doncs ara ho tenim ben fàcil sense sortir de Barcelona. Només cal anar al carrer València 197 on es troba un restaurant, el nom del qual ja és una declaració d’intencions: Bo di Napoli.

Aquest establiment ofereix una carta amb una bona varietat de plats tradicionals, això sí, amb un toc modern perquè cal viure d’acord amb els temps.

I quins plats son aquests? Doncs hi ha de tota mena: insalata, vitello, Melanzana alla Parmigiana, Rigatonni alla siciliana, Spaghetti alle Vongole, Penette all’Arrabiatta… però no sols trobarem pasta, és clar, també podem menjar carn i peix. I tractant-se d’un restaurant italià, per descomptat no poden faltar les pizzes, evidentment artesanes al forn de llenya. Com postres, per continuar en aquesta línia, trobarem també plats italians: tiramisú, casattina siciliana, panna cotta…

En quant a l’espai, és d’aquells que crida l’atenció ja des del carrer. Llueix una decoració que en unes zones és d’estil industrial i en d’altres gairebé minimalista que crea diferents ambients que dialoguen entre sí sense contradir-se estèticament. En conjunt és un lloc modern i atractiu.

I parlant d’ambients, en algunes zones ens trobarem amb pantalles de televisió que permeten als amants dels esports seguir esdeveniments com futbol, basquet, motociclisme, tennis… que poden veure mentre mengen una pizza o qualsevol altre plat que els vingui de gust de l’oferta que té el restaurant.

A més, el local té música afortunadament no estrident, de manera que no molesta una conversa.

Així que ja saben tots aquells que vulguin descobrir un bocí de Nàpols: al Bo di Napoli tenen una cita.

El seu web és https://www.bodinapolibcn.com/ca/2616-2/

 

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: