BOB SEGER. MAINSTREET

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

Bob Seger

 

Bob Seger (Robert Clark és el seu nom real) és un veterà cantant, guitarrista, pianista i compositor nord-americà.

Es tot un rocker, d’aquells que podem qualificar de clàssics, amb una veu rasposa. Es un exponent de l’anomenat heartland rock, un corrent musical que parla de l’estil de vida dels treballadors dels Estats Units.

De jove va començar a tastar l’èxit a l’àrea de Detroit  on va actuar i gravar durant els anys seixanta amb els noms de Bob Seger and the last heard i Bob Seger System. A la dècada següent va continuar canviant de banda acompanyant fins que al 1973 va reunir una molt més estable, The Silver Bullet Band, un grup de músics també de la zona de Detroit amb els que per fi va aconseguir l’èxit a nivell nacional amb l’àlbum Live Bullet el 1975.

Un any després va publicar Night Moves, el seu novè àlbum d’estudi. Aquest disc va ser el segon que va aconseguir ser certificat d’or i el primer en certificar-se de platí. D’aquest llargadurada ens fixem en el seu sisè tall, Mainstreet, publicat el 1977; era el segon single que s’extreia del Night Moves. La cançó va escalar alt a la classificació del Billboard i va arribar al número 1 a Canadà.

Sobre la cançó, Seger ha dit que el carrer del que parla existeix, és Anne Street, just al costat de Main Street, el carrer principal d’Ann Arbor, la localitat de Michigan on el cantant va créixer. Hi havia un saló de billar on es veien des de la finestra noies ballant i grups de R & B tocant els caps de setmana.

Es per això que Seger canta:

 

“I remember standing on the corner at midnight
Trying to get my courage up
There was this long lovely dancer
in a little club downtown
I loved to watch her do her stuff
Through the long lonely nights she filled my sleep
Her body softly swaying to that smoky beat
Down on Mainstreet

In the pool halls, the hustlers and the losers
I used to watch ‘em through the glass
Well I’d stand outside at closing time
Just to watch her walk on past
Unlike all the other ladies, she
looked so young and sweet
As she made her way alone down that empty street
Down on Mainstreet

And sometimes even now, when I’m feeling lonely and beat
I drift back in time and I find my feet
Down on Mainstreet
Down on Mainstreet”.

 

“Recordo que era a la cantonada a mitjanit tractant d’animar-me.

Hi havia una ballarina alta i encantadora en un petit club del centre de la ciutat i m’agradava veure-la fer la seva feina.

Durant les llargues i solitàries nits, ella omplia els meus somnis, el seu cos es movia suaument com si fos fum allà baix del carrer principal.

Als salons de billar, als estafadors i als perdedors els solia observar a través de la finestra mentre jo era a fora quan ja era l’hora de tancar i solament per veure-la passar perquè era diferent a totes les alters dones, era tan jove i dolça…

La mirava fer el seu camí sola per carrer buit allà baix del carrer principal.

I algunes vegades, fins i tot ara, quan em sento sol i abatut, torno enrere en el temps i vaig allà baix del carrer principal”.

 

 

Amb una carrera que comprèn cinc dècades, Seger continua actuant i gravant a dia d’avui.

Va ser inclòs al Rock and Roll Hall of Fame el 2004 i al Songwriters Hall of Fame el 2012.

Fa tres anys el Billboard el va nomenar “Llegenda viva”.

El seu web és http://www.bobseger.com/

 

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: