BODEGA SEPÚLVEDA

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

Vista de l’entrada de la Bodega Sepúlveda.

Des de l’angle contrari.

Un dels racons del restaurant.

Ampolles a la vista.

Un altre racó.

Els barris son uns dels signes distintius de la bodega.

També ho és la serigrafia d’una part de la paret.

 

Un dels temples de la cuina tradicional catalana es troba al carrer Sepúlveda nº 173: és Bodega Sepúlveda.

El nom no enganya, tampoc la seva estètica, sobre tot a l’entrada: és una bodega típica que recorda aquells establiments on es compraven els vins a granel i que poc a poc van anar introduint plats de menjar fins a convertir-se primer en tavernes i després en restaurants en els que els barrils s’han anat mantenint com decoració i senyal d’identitat.

La Bodega Sepúlveda era una taverna quan Llorenç Solà -que havia sigut maitre del rei Alfons XIII-, avi de l’actual propietari, la va comprar el 1952 i amb el temps la va transformar en el que és ara.

Aquest no és lloc per “invencions” culinàries, l’aposta és per la cuina tradicional i popular. La carta del restaurant inclou bones tapes, embotits, i conserves així com plats més elaborats com els guisats.

Però els plats tradicionals catalans com l’esqueixada o els guisats de cigrons amb botifarra també es donen la mà amb algun plat de la cuina basca o plats que es van posar de moda fa unes dècades com la botifarra de Burgos.

També es possible trobar algun plat fora de carta com cigales o popets saltejats.

O sigui que és aquest un lloc on trobar tant allò que diem “plats de cullera” com altres opcions més lleugeres com el peix al forn.

El net de Llorenç Solà, Josep, és qui està al capdavant de la cuina acompanyat de la seva esposa Joaquina, mentre que el servei de les sales està a càrrec de les hereves de la saga, la Núria i la Sònia. El que sigui la família que porti les regnes del negoci, potencia encara més el caràcter d’aquest establiment.

Aquí no hi ha falsa rusticitat, tot és autèntic, un lloc amb solera i encant.

Josep Solà ens en dóna més detalls de la historia de l’establiment i dels plats que s’hi serveixen:

El seu web és https://www.bodegasepulveda.com/ca/

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: