BONAVENTURA AUMATELL. BELLESA i HARMONIA

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

Bellesa i harmonia, per Bonaventura Aumatell.

Detall de l’element geomètric.

Detall de la ballarina.

 

De Sant Adrià del Besós és el pintor Bonaventura Aumatell Tarradellas.

Es un interessant pintor figuratiu que té una formació que, inicialment, no feia preveure que s’acabés dedicant a l’art.

Això és perquè va començar estudiant Formació Professional i mestria, però com que ell volia ser artista, va fer també estudis d’art.

Un dels primers professors que va tenir va ser Josep Maria Casanovas Magrí, qui va ser dibuixant de l’Editorial Bruguera i va treballar per diverses publicacions del país. Després, Aumatell va completar els estudis a l’Escola d’Arts Sumptuàries Massana i a l’Escola d’Arts Aplicades, la Llotja, on es va graduar en pintura mural i revestiments.

Les seves obres les realitza generalment a l’oli i els temes que més toca són el paisatgisme rural català, composicions amb figures i el retrat.

Es tracta d’una pintura expressiva, al·legòrica, simbòlica, i a vegades té un toc acadèmic. Un element que el caracteritza és el geomètric, alhora que li agrada envoltar l’obra de certa fantasia.

Una figura recorrent en els seus quadres és la de la ballarina, això és perquè quan era estudiant d’art en va conèixer moltes i sempre el va fascinar la seva elegància.

Aquí en tenim un exemple: es titula Bellesa i harmonia i en aquesta delicada obra trobem molts dels element que citàvem com característics de la seva pintura com el geomètric, que juga un important paper fins i tot en la manera de reflectir la llum i els colors. Es nota la mà d’Aumatell com projectista industrial.

La seva feina com projectista i la passió artística les ha compaginades amb l’activitat com docent al col·legi Sant Gabriel, de Sant Adrià, on va treballar vint-i-vuit anys com professor de dibuix i de plàstica, i a l’escola d’aprenents de la Maquinista Terrestre i Marítima, de Sant Andreu, aquí s’hi va estar trenta-un anys com professor de dibuix lineal i de noves tecnologies.

Tornant al seu vessant artístic, Bonaventura Aumatell ha fet una vintena d’exposicions individuals a Catalunya, ha participat en nombroses exposicions col·lectives i ha obtingut premis.

A part de tot això, ara que està jubilat, continua sense avorrir-se en absolut: és un veí implicat que pren part activa de la vida cultural de Sant Adrià i col·labora en un projecte de reforç escolar a la Mina. L’any 2013 va rebre el Premi Ciutat de Sant Adrià en reconeixement a tota una vida de dedicació artística i cultural.

 

Bonaventura Aumatell, un molt interessant pintor figuratiu.

El seu facebook és https://www.facebook.com/bonaventura.aumatelltarradellas

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: